• Musk nu a oferit detalii despre robotaxi, în afară de a spune că va arăta destul de futurist.
  • El a făcut anunțul joi seară la Cyber Rodeo at Giga Texas, o petrecere organizată la noua fabrică de peste un miliard de dolari a Tesla.
  • Musk a declarat la evenimentul de joi seara, transmis în direct pe YouTube, că Tesla a livrat primele SUV-uri mici Model Y construite la noua fabrică.

Tesla va construi un vehicul dedicat pentru a fi folosit ca robotaxi și va începe să producă trei noi vehicule anul viitor, a declarat directorul executiv Elon Musk fanilor la o petrecere de celebrare a deschiderii unei fabrici din Texas. El nu a oferit detalii despre robotaxi decât să spună că va avea „un aspect destul de futurist”.

El a mai spus că Tesla va începe să construiască anul viitor pick-up-ul Cybertruck la noua sa fabrică de lângă Austin, Texas. După aceea, va începe să construiască un nou Roadster și un camion electric, a spus el. Elon Musk a făcut declarațiile sale joi seară, la Cyber Rodeo la Giga Texas, o petrecere pe bază de invitație pentru mii de invitați la noua fabrică Tesla, care a costat de peste un miliard de dolari.

Până la 15.000 de persoane au fost așteptate să participe la evenimentul privat organizat pentru a marca deschiderea noii fabrici Tesla din comitatul Travis, care servește și ca nou sediu al companiei, după mutarea din California.

Recomandări

CUM SE SIMTE PRINȚESA KATE?
WILLIAM FACE O VIZITĂ SECRETĂ
PUTIN CONDIȚIONEAZĂ PACEA
DECA FACE SCHIMBĂRI
CE VEZI AZI? BRIDGERTON
BEC AMÂNĂ DECIZIA PENTRU COSTINEȘTI

Musk a declarat la evenimentul transmis în direct pe YouTube că Tesla a livrat primele Model Y construite la noua fabrică, despre care a spus că poate produce o jumătate de milion de SUV-uri mici pe an.

Tesla și Musk au ratat deseori obiectivele de a începe să producă vehicule. În 2019, el a promis că o flotă de robotaxi autonomi va fi pe șosele în anul următor, dar software-ul Full Self-Driving al companiei este încă testat pe drumurile publice de către anumiți proprietari de Tesla. Compania este cel mai mare producător de vehicule electrice din SUA și din lume.

Musk a declarat că anul acesta va fi dedicat extinderii fabricii din Austin, precum și a unei noi fabrici în Germania. De asemenea, el a spus că firma ar putea începe să construiască un robot în 2023. „Anul viitor va fi un val masiv de produse noi”, a spus el mulțimii joi seara.

Evenimentul Tesla a inclus tururi interactive, mâncare, alcool și divertisment live, dar a fost interzis publicului larg și presei. Elon Musk a anunțat că uzina din zona Austin va angaja până la 10.000 de muncitori.