• Elon Musk a dezvoltat un set amplu de planuri pentru colonizarea planetei Marte.
  • Musk solicită angajaților SpaceX să elaboreze designul și detaliile unui oraș marțian.
  • Planurile lui Musk includ construirea de habitate sub forma unor cupole uriașe de sticlă.
  • Starship ar putea transporta până la 100 de pasageri pe Marte, o dată la doi ani.
  • SpaceX ar folosi panourilor solare construite de Tesla pentru energie.
  • Musk propune teraformarea planetei Marte prin explozii termonucleare.

Toții ochii sunt ațintiți pe Elon Musk. Miliardarul a reiterat planul ambițios de a construi un oraș autosusținut pe Marte. Asta până în 2054.

CEO-ul Tesla a revenit în atenția publică, mai ales după prezentarea robotului Optimus, dar nu numai. Musk se confruntă și cu probleme judiciare.

Cât de aproape de viitor ne duce miliardarul?

Cât se poate de aproape, și iată de ce. Elon a șocat prima oară cu rachete reutilizabile și a reușit recent să realizeze același lucru și cu giganta Starship. A revoluționat domeniul științei datorită Neuralink, care reușește să „ne citească” gândurile, ca să spun așa. Deci ne așteptăm la lucruri mai mari. Dar chiar așa să fie?

Recomandări

RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
ACUZAȚII LA HOLLYWOOD
BURNETT E EMISAR ÎN UK
NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT

CEO-ul se confruntă acum cu un proces intentat de regizorul filmului „I,Robot” – Alex Proyas. De ce? Pentru că Musk ar fi furat ideile din film pentru noile prototipuri de roboți și mașini. Colac peste pupăză, și producătorii filmului „Blade Runner 2049” îl dau în judecată pentru imagini folosite la lansarea robotaxi-ului.

Musk se apără și spune „domne, i-am spus AI-ul să se inspire din filmul vostru, deci nu am furat nici o imagine dintr-o secvență”. Cine are dreptate? Greu de decis, reglementările AI nu pot defini mereu ce este corect sau nu.

Dar revenind la ale noastre… planete. În acest context, Musk deja visează la a ajunge pe planeta Jupiter. Căci deja până în 2054 vom avea populație pe Marte. Teraformarea și resursele ar putea să-i stea în cale. Costă mult și este mult de lucru într-un mediu deloc prietenos.

Pe marte, temperaturile variază între -125 și 20 de grade. Știm de Curiosity sau Perseverence, dar până în prezent, doar 40% dintre toate misiunile de a ajunge pe Marte au avut succes.

Citește și