Elon Musk este criticat în China. Sateliții SpaceX „aproape” s-au ciocnit

SpaceX, contract cu armata americană pentru o rachetă care parcurge 12.000 de kilometri într-o oră. Ce va transporta Sursa Foto: Profimedia
  • Elon Musk, criticat în China pentru că doi dintre sateliții SpaceX „aproape” s-au prăbușit în stația sa spațială.
  • În ambele ocazii, sateliții au intrat pe orbite care au forțat operatorii stației spațiale să schimbe cursul.
  • Numeroși utilizatori chinezi de rețele de socializare l-au atacat pe Musk și companiile.

Beijingul a dezvăluit că stația sa spațială a trebuit să facă manevre pentru a evita coliziunea cu doi dintre sateliții SpaceX ai lui Musk, relatează El Mundo.

Internauții chinezi l-au criticat marți pe miliardarul Elon Musk, după ce Beijingul a dezvăluit că stația sa spațială a trebuit să facă manevre pentru a evita coliziunea cu doi dintre sateliții săi SpaceX, dând o lovitură reputației magnatului.

Stația spațială chineză Tiangong a fost nevoită să efectueze „verificări preventive de evitare a coliziunii” în timpul a două „întâlniri apropiate” cu sateliți Starlink ai SpaceX în iulie și octombrie, potrivit unui document prezentat de Beijing, luna aceasta, agenției spațiale a ONU.

În ambele ocazii, aceștia au intrat pe orbite care au forțat operatorii stației spațiale să schimbe cursul, se arată în document.

Numeroși utilizatori chinezi de rețele de socializare l-au atacat pe Musk și companiile sale pentru aceste incidente, un hashtag ajungând la 87 de milioane de vizualizări marți dimineață.