• Primele persoane care vor pleca pe Marte vor trebui să renunțe la consumul de carne și vor trebui să aibă un stil de viață ascetic.
  • Primii coloniști trebuie să fie conștienți de faptul că stilul de viață pe care îl vor avea nu va fi asemănător cu cel de pe Terra.
  • Fondatorul SpaceX are de gând să trimită oamenii în spațiu cu ajutorul unei rachete reutilizabile.

Elon Musk avertizează persoanele care vor să plece me Marte că, dacă vor face acest lucru, nu se știe dacă se vor mai întoarce vreodată. Deși ideea de a coloniza o altă planetă le surâde multor oameni, situația se pare că nu este chiar atât de îmbucurătoare pe cât pare.

Primele persoane care vor pleca pe Marte vor trebui să renunțe la consumul de carne și vor trebui să aibă un stil de viață ascetic. De asemenea, Marte va avea la bază o democrație adevărată și nimeni nu va începe niciun război.

Primii coloniști trebuie să fie conștienți de faptul că stilul de viață pe care îl vor avea nu va fi asemănător cu cel de pe Terra, iar condițiile de siguranță vor lăsa de dorit, susține Elon Musk.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este foarte important să subliniem faptul că Marte, mai ales la început, nu va fi luxoasă. Va fi periculos, înghesuit, dificil, o muncă grea”, a spus acesta.

Elon Musk susține că experiența colonizării planetei aduce senzații unice

„Argumentul de vânzare pentru a merge pe Marte este: «este periculos, este înghesuit, s-ar putea să nu te mai întorci. Este dificil, este o muncă grea». Acesta este discursul de vânzare. Dar va fi glorios. Gluma pe care o fac tot timpul este că entuziasmul este garantat. Succesul nu este garantat, dar entuziasmul este, cu siguranță.

Civilizația umană ar putea lua sfârșit din motive externe, cum ar fi un meteorit gigantic sau supervulcani sau schimbări climatice extreme sau al treilea război mondial sau, știți, oricare dintre o serie de motive”, a spus Elon Musk.

În acest moment, fondatorul SpaceX are de gând să trimită oamenii în spațiu cu ajutorul unei rachete reutilizabile și speră ca o colonizare a planetei să aibă loc în următorul deceniu, deși, aducerea calității vieții la un nivel satisfăcător pe Marte va avea nevoie de mult mai mult timp.