• Elon Musk susține că dispozitivele Neuralink, conectate la un creier uman, ar putea vindeca depresia și dependența. „E grozav, dar și înfricoșător”, adaugă el.
  • Mai multe informații despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, spune Musk.
  • Pe termen scurt, cipul Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson.

Elon Musk a dezvăluit mai multe detalii despre misteriosul dispozitiv Neuralink pe care îl vrea conectat la un creier uman. CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX susține că acest Cip ar putea vindeca depresia și dependența, scrie Independent.co.uk. Mai multe informații despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, a anunțat joi, Elon Musk, răspunzând pe Twitter la întrebările lui Pranay Pathole, programator.

”Va putea Neuralink să vindece depresia și dependența? Ar fi grozav” a întrebat Pranay Pathole

”Desigur. Este minunat dar în acelasi timp înspăimântător. Tot ce am simțit până acum sau am crezut vreodată au fost semnale electrice. Universul timpuriu a fost doar o supă de quarcuri și leptoni. Cum a început o bucată foarte mică din univers să fie conștientă?” spune Musk.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Pe termen scurt, Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson, în timp ce ambițiile pe termen lung ale tehnologiei sunt de a permite oamenilor să concureze cu inteligența artificială.


Un prototip a fost deja testat pe animale. În vara anului trecut, Musk a anunţat, că proiectul ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an.

Neuralink a fost creat în 2016, iar până acum au fost dezvăluite puține informații despre cum va funcționa noua tehnologie.

După ce a primit mai mult de 158 de milioane de dolari pentru finanțare, Neuralink a anunțat într-o prezentare din 2019 că a dezvoltat un dispozitiv „asemănător mașinii de cusut” capabil să conecteze creierele direct la computere.