- Elon Musk susține că dispozitivele Neuralink, conectate la un creier uman, ar putea vindeca depresia și dependența. „E grozav, dar și înfricoșător”, adaugă el.
- Mai multe informații despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, spune Musk.
- Pe termen scurt, cipul Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson.
Elon Musk a dezvăluit mai multe detalii despre misteriosul dispozitiv Neuralink pe care îl vrea conectat la un creier uman. CEO-ul companiilor Tesla şi SpaceX susține că acest Cip ar putea vindeca depresia și dependența, scrie Independent.co.uk. Mai multe informații despre Neuralink vor fi dezvăluite pe 28 august, a anunțat joi, Elon Musk, răspunzând pe Twitter la întrebările lui Pranay Pathole, programator.
Advertisment
”Va putea Neuralink să vindece depresia și dependența? Ar fi grozav” a întrebat Pranay Pathole
”Desigur. Este minunat dar în acelasi timp înspăimântător. Tot ce am simțit până acum sau am crezut vreodată au fost semnale electrice. Universul timpuriu a fost doar o supă de quarcuri și leptoni. Cum a început o bucată foarte mică din univers să fie conștientă?” spune Musk.
Recomandări
Pe termen scurt, Neuralink va fi utilizat pentru a trata boli ale creierului, cum ar fi Parkinson, în timp ce ambițiile pe termen lung ale tehnologiei sunt de a permite oamenilor să concureze cu inteligența artificială.
Un prototip a fost deja testat pe animale. În vara anului trecut, Musk a anunţat, că proiectul ar putea fi testat pentru prima dată pe oameni în acest an.
Neuralink a fost creat în 2016, iar până acum au fost dezvăluite puține informații despre cum va funcționa noua tehnologie.
După ce a primit mai mult de 158 de milioane de dolari pentru finanțare, Neuralink a anunțat într-o prezentare din 2019 că a dezvoltat un dispozitiv „asemănător mașinii de cusut” capabil să conecteze creierele direct la computere.
- Oxfam: 44% din populația lumii trăiește în sărăcie de 30 de ani. Ce soluții are organizația pentru combaterea inegalității
- Dior rămâne simbolul inovației în haute couture la 78 de ani de la înființare. Care este istoria casei de modă
- Te-ai gândit să lași o aplicație A.I. să-ți aleagă hainele? Tudor Halațiu, creator de modă: „Experiența nu va fi la fel cu discuția one-to-one”
- PSD l-a validat pe Crin Antonescu candidat al coaliției la alegerile prezidențiale din 2025
- Zelenski îndeamnă Europa să facă un pas înainte și solicită ca „mai multe voci” să ajungă la Trump pentru a contracara dezinformarea
Partenerii noștri