• Miliardarul nonconformist din domeniul tehnologiei, Elon Musk, a împărtășit o parte din cunoștințele sale unice în lumea explorării interplanetare.
  • Proprietarul Tesla și fondatorul companiei de călătorii spațiale, Space X, a postat pe Twitter gândurile sale cu privire la modul în care noi – locuitorii planetei Pământ – putem deveni lideri în ceea ce privește călătoriile către alte plante.
  • În mod ironic, un cont de Twitter numit Musk University – care împărtășește citate inspiraționale” de la Musk – a postat pe Twitter cuvintele anterioare ale lui Musk pe această temă.

Miliardarul nonconformist din domeniul tehnologiei, Elon Musk, a împărtășit o parte din cunoștințele sale unice în lumea explorării interplanetare. Proprietarul Tesla și fondatorul companiei de călătorii spațiale, Space X, a postat pe Twitter gândurile sale cu privire la modul în care noi – locuitorii planetei Pământ – putem deveni lideri în ceea ce privește călătoriile către alte plante.

În mod ironic, un cont de Twitter numit Musk University – care împărtășește citate inspiraționale” de la Musk – a postat pe Twitter cuvintele anterioare ale lui Musk pe această temă. Citatul afirmă: Este greu de supraestimat natura critică a rachetelor reutilizabile. Nu mai puțin importantă decât cea a avioanelor, mașinilor sau bicicletelor reutilizabile. Esențial pentru ca omenirea să devină o specie multiplanetară și să salveze biosfera.”

Musk a adăugat: Rachetele orbitale complet reutilizabile sunt descoperirea fundamentală necesară pentru ca omenirea să devină o specie multiplanetară.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Și astfel a stârnit o conversație online. Mulți dintre fanii lui Musk au părut să accepte ideea și au fost deschiși la ea. Un utilizator a scris: „Nu mi-a trecut niciodată prin minte să mă gândesc cât de mult acest lucru, împreună cu probabil o listă extinsă, dar teoretic fezabilă” de factori, joacă un rol imens în fapta în sine și în știința/industria care vine în spatele ei.”

Și un altul a scris pe Twitter: Adevărat. Rachetele cu orbită reutilizabilă vor ajuta la reducerea costurilor și nu va trebui să extragem metale de pe mama Pământ, menținând echilibrul ecologic intact. Ar trebui să fie o prioritate de top, la fel ca și reutilizarea mașinilor, a altor echipamente etc”.

Un al treilea a postat: Rachetele orbitale complet reutilizabile sunt minunate și reprezintă o parte esențială pentru ca omenirea să poată avea baze pe Lună și chiar pe Marte în scopuri miniere. Dar faptul că nu există nici o planetă locuibilă în apropiere este ceea ce ne împiedică să devenim o specie multiplanetară.”

Musk și-a propus să trimită o rachetă cu echipaj uman pe Marte pentru explorare în decursul acestui deceniu, deși nu a mai oferit nici o actualizare a planurilor sale de mai multe luni.