• Miliardarul nonconformist din domeniul tehnologiei, Elon Musk, a împărtășit o parte din cunoștințele sale unice în lumea explorării interplanetare.
  • Proprietarul Tesla și fondatorul companiei de călătorii spațiale, Space X, a postat pe Twitter gândurile sale cu privire la modul în care noi – locuitorii planetei Pământ – putem deveni lideri în ceea ce privește călătoriile către alte plante.
  • În mod ironic, un cont de Twitter numit Musk University – care împărtășește citate inspiraționale” de la Musk – a postat pe Twitter cuvintele anterioare ale lui Musk pe această temă.

Miliardarul nonconformist din domeniul tehnologiei, Elon Musk, a împărtășit o parte din cunoștințele sale unice în lumea explorării interplanetare. Proprietarul Tesla și fondatorul companiei de călătorii spațiale, Space X, a postat pe Twitter gândurile sale cu privire la modul în care noi – locuitorii planetei Pământ – putem deveni lideri în ceea ce privește călătoriile către alte plante.

În mod ironic, un cont de Twitter numit Musk University – care împărtășește citate inspiraționale” de la Musk – a postat pe Twitter cuvintele anterioare ale lui Musk pe această temă. Citatul afirmă: Este greu de supraestimat natura critică a rachetelor reutilizabile. Nu mai puțin importantă decât cea a avioanelor, mașinilor sau bicicletelor reutilizabile. Esențial pentru ca omenirea să devină o specie multiplanetară și să salveze biosfera.”

Musk a adăugat: Rachetele orbitale complet reutilizabile sunt descoperirea fundamentală necesară pentru ca omenirea să devină o specie multiplanetară.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Și astfel a stârnit o conversație online. Mulți dintre fanii lui Musk au părut să accepte ideea și au fost deschiși la ea. Un utilizator a scris: „Nu mi-a trecut niciodată prin minte să mă gândesc cât de mult acest lucru, împreună cu probabil o listă extinsă, dar teoretic fezabilă” de factori, joacă un rol imens în fapta în sine și în știința/industria care vine în spatele ei.”

Și un altul a scris pe Twitter: Adevărat. Rachetele cu orbită reutilizabilă vor ajuta la reducerea costurilor și nu va trebui să extragem metale de pe mama Pământ, menținând echilibrul ecologic intact. Ar trebui să fie o prioritate de top, la fel ca și reutilizarea mașinilor, a altor echipamente etc”.

Un al treilea a postat: Rachetele orbitale complet reutilizabile sunt minunate și reprezintă o parte esențială pentru ca omenirea să poată avea baze pe Lună și chiar pe Marte în scopuri miniere. Dar faptul că nu există nici o planetă locuibilă în apropiere este ceea ce ne împiedică să devenim o specie multiplanetară.”

Musk și-a propus să trimită o rachetă cu echipaj uman pe Marte pentru explorare în decursul acestui deceniu, deși nu a mai oferit nici o actualizare a planurilor sale de mai multe luni.