• Elon Musk vrea să combine X, fostul Twitter, și Grok, chatbot-ul său A.I. și să creeze o mașină de știri.
  • Grok nu va căuta „știri” – va căuta „lucruri pe care oamenii le spun pe Twitter despre știri”.
  • Igor Babuschkin, un membru al personalului tehnic care lucrează la xAI al lui Musk, a spus că echipa lui se concentrează pe „a-l face pe Grok să înțeleagă știrile doar din ceea ce este postat pe X”.

Musk redefinește știrile. Dacă pentru „muritorii de rând”, știrile presupun informații verificate, venite de la o persoană sau o instituție specializată în distribuirea acestora, precum jurnaliști, ziare, site-uri, TV, radio și așa mai departe, pentru CEO-ul Tesla și SpaceX știrile sunt strict „ce discută oamenii pe X, fostul Twitter”, scrie Business Insider.

Bazându-se pe această viziune, Musk va dezvolta „o mașină de știri” folosind Inteligența Artificială, mai precis propriul său chatbot, Grok.

Musk a vorbit despre ideea sa cu jurnalistul Alex Kantrowitz: „Cea mai bună modalitate de a cunoaște știrile nu este prin citirea/ascultarea lor, ci prin a vedea ce spun oamenii despre știri”.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Astfel, conversațiile de pe platforma X dintre oameni vor fi baza pe care o va folosi chatbot-ul Grok în procesul de sumarizare. Musk a spus că Grok nu se va uita direct la textul unui articol, ci se va baza strict pe postările sociale ale oamenilor: „Va sumariza ce spun oamenii pe X”, a spus Musk.

Peter Kafka, corespondent șef la Business Insider care acoperă mass-media și tehnologie, se declară oripilat și entuziasmat în același timp de noul proiect al miliardarului: „Să înțelegi ceea ce se întâmplă în lume bazându-te exclusiv pe ceea ce spun oamenii pe X sau pe orice altă platformă de socializare, nu este o idee bună. Dar să consumi comentariile oamenilor despre ceea ce se întâmplă în lume nu este o idee rea. Poate e chiar una bună?!”

Citește și