• Elon Musk a oferit primul update din ultimii 2 ani pentru racheta Starship.
  • CEO SpaceX a spus că rachetele Starship vor putea fi construite în trei zile.
  • Costul unui zbor va fi în viitor de 10 milioane$, de șase ori mai puțin decât acum.

Elon Musk nu renunță la planul de a duce omenirea pe Marte. Din contră. CEO-ul SpaceX a prezentat primele informații noi despre racheta care face acest plan posibil: Starship.

Musk a prezentat o animație care arată exact cum va funcționa: va fi o rachetă reutilizabilă în întregime, lucru extrem de important pentru că va putea să ajungă la punctul în care construcția unei rachete să dureze doar trei zile. SpaceX speră să primească autorizație pentru această rachetă în luna martie, iar în doi ani să se ajungă la zece lansări în fiecare zi, la un cost de 10 milioane de dolari, adică de șase ori mai mic decât în prezent. Planul lui Musk merge însă mult
mai departe.

„Cred că este un lucru foarte important pentru viitorul vieții însăși. Până la urmă, soarele se va extinde. Probabil va dura câteva sute de milioane de ani așa că nu trebuie să vă țineți respirația. Dar, la un moment dat, soarele se va extinde și va distruge toată viața. Așa că pentru cei cărora chiar le pasă nu doar de oameni, ci de toată viața care există pe Pământ este foarte important, esențial aș spune, ca pe termen lung să devenim o specie multi-planetară și chiar să mergem dincolo de sistemul solar și să luăm viața cu noi”, a declarat Elon Musk.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Până la finalul anului, Musk speră ca Starship să ajungă să iasă de pe orbita planetei. Cel mai bogat om din lume a reiterat planul său de a duce omenirea din nou pe Lună și apoi pe Marte cu ajutorul rachetei Starship, însă nu a oferit un termen pentru realizarea acestui obiectiv.

„Musk trece de la experiment, de la zgomotul din jurul experimentului, la faza industrială. Într-adevăr, el vrea să trimită această rachetă gigantică, transportator de 100 de tone de material, zice el, în viitorul foarte apropiat, va face chiar anul acesta câteva încercări. Are marele avantaj că folosește părți reutilizabile. Deci vehiculele lui nu se duc în neant”, a transmis scriitorul Alexandru Mironov.