Elon Musk s-a răzgândit. CEO-ul Tesla își retrage oferta de a vinde unul din tweet-urile sale ca NFT

Sursa Foto: Profimedia
  • Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, și-a retras marți oferta de a vinde unul dintre tweet-urile sale ca non-fungible token (sau NFT)
  • Decizia vine chiar dacă un ofertant a oferit mai mult de 1 milion de dolari pentru activul digital, relatează CNBC

Musk a anunțat luni într-un tweet: „Vând această melodie despre NFT-uri ca NFT”. Postarea scoasă la vânzare a inclus o melodie. Tweet-ul pentru vânzare conținea, de asemenea, un scurt video, care înfățișa un trofeu etichetat „Vanity Trophy”.

Marți, însă, Musk și-a schimbat tonul, spunând într-un nou tweet că renunță la idee.

NFT-urile reprezentă active digitale, inclusiv imagini și clipuri video, care pot fi cumpărate și vândute ca obiecte de colecție. NFT-urile folosesc un blockchain, ceea ce înseamnă că tranzacțiile, proprietatea și valabilitatea articolului pot fi urmărite.

Tweet-ul lui Musk a fost listat spre vânzare ca NFT pe „Valuables”, o platformă lansată de Cent, rețeaua de socializare construită pe blockchain. Potrivit lui Valuables, cea mai mare pentru tweet-ul lui Musk a fost de 1.121.000 de dolari.

Musk este cunoscut pentru susținerea activelor digitale, inclusiv bitcoin, dogecoin și NFT-uri. În februarie, Tesla a anunțat că a achiziționat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și ar putea continua să facă achiziții de criptomonede.

Partenera lui Musk, cântăreața Grimes, a vândut lucrări digitale în valoare de 6 milioane de dolari pe care le-a scos la licitație în ultimele săptămâni.