• Elon Musk a declarat că va elimina conturile de Twitter care se dau drept alte persoane.
  • Musk a declarat duminică că orice cont care se angajează să se dea drept altcineva” va fi suspendat permanent.
  • Musk a scris ulterior pe Twitter că verificarea generalizată” va democratiza jurnalismul și va da voce publicului.

Elon Musk a declarat că va elimina conturile de Twitter care se dau drept alte persoane, pe fondul reacțiilor de protest față de decizia miliardarului de a oferi marcajul albastru al platformei tuturor utilizatorilor în schimbul unei taxe lunare.

Musk a declarat duminică că orice cont care se angajează să se dea drept altcineva” va fi suspendat permanent, după ce mai multe conturi de profil și-au schimbat numele în Elon Musk pentru a protesta față de schimbarea standardelor de verificare a platformei de către directorul general al Tesla.

De acum înainte, orice cont de Twitter care se implică în imitare fără a specifica în mod clar identitatea” va fi suspendat permanent”, a scris Musk pe Twitter.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anterior, se emitea un avertisment înainte de suspendare, dar acum că lansăm verificarea pe scară largă, nu va mai exista nici un avertisment. Acest lucru va fi identificat în mod clar ca fiind o condiție pentru înscrierea la Twitter Blue.”

Musk a scris ulterior pe Twitter că verificarea generalizată” va democratiza jurnalismul și va da voce publicului. În weekend, celebrități precum comedianta Kathy Griffin și actrița Valerie Bertinelli și-au schimbat numele de ecran cu cel al lui Elon Musk, într-un efort aparent de a evidenția pericolele eliminării verificării identității.

În cadrul serviciului de abonament Twitter Blue al lui Musk, utilizatorii vor putea obține o bifă albastră – fără a fi nevoiți să își dovedească identitatea – pentru o taxă lunară de 7,99 dolari. Anterior, utilizatorii faimoși și conturile considerate de interes public puteau solicita gratuit o bifă, după ce își verificau identitatea. Noul serviciu a apărut sâmbătă în magazinul de aplicații al Apple, dar nu a fost încă activat.

De când a finalizat achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, luna trecută, Musk a introdus schimbări radicale la influenta companie de socializare, inclusiv concedierea a aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați ai platformei.

Criticii și-au exprimat temerile că deținerea platformei de către Musk va agrava problemele legate de dezinformare, discursuri instigatoare la ură și conturi false, în special înaintea alegerilor cruciale de la mijlocul mandatului din Statele Unite, care vor avea loc marți. Pe fondul îngrijorării în cadrul Twitter cu privire la potențialul de discordie în timpul votului, New York Times a relatat duminică că societatea a decis să amâne lansarea noului serviciu până a doua zi după scrutin.

Planurile lui Musk pentru gigantul rețelelor de socializare au stârnit, de asemenea, neliniște în lumea corporatistă, marile branduri, inclusiv General Motors, General Mills și Audi, și-au întrerupt publicitatea în timp ce caută să clarifice direcția pe care o va urma sub noul proprietar.

Musk, care a fost criticat săptămâna trecută pentru că a postat pe Twitter o teorie nefondată a conspirației privind agresiunea asupra soțului președintelui Camerei Reprezentanților din Statele Unite, Nancy Pelosi, a insistat că nu este în favoarea unui iad în care toți să fie liberi”, ci mai degrabă a unei piețe digitale comune” care să permită o gamă largă de opinii.