• Agenţia Europeană Spaţială va lansa un nou program pentru găsirea unor noi astronauţi.
  • Pe 31 martie se deschid aplicaţiile pentru program şi încurajează femeile să se înscrie.
  • Cristian Lazăr de la Agenţia Spaţială Română este hotărât să se înscrie.

Dacă visezi să ajungi în spaţiu, acum e mai uşor ca oricând. Agenţia Spaţială Europeană oferă tuturor această ocazie. ESA caută noi astronauţi care să se antreneze alături de veterani. E primul program de acest gen din ultimii 11 ani.

De pe 31 martie vor începe înscrierile şi vor ţine 8 săptămâni. Cristian Lazăr visează dintotdeauna să ajungă în Spaţiu şi acum simte că va reuşi. 

Cristian Lazăr, Agenţia Spaţială Română: „Da. Răspunsul este afirmativ şi ferm. M-am gândit să aplic la aceste selecţii. De 10-15 ani probabil mă pregătesc pentru a fi cel mai bun candidat pentru a fi selectat ca astronaut. Nu este nici uşor, trebuie să fii foarte bun la toate”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Agenţia Spaţială Europeană face un apel şi către femei. Le încurajează să aplice pentru a diversifica un domeniu în care bărbaţii predomină. De asemenea, e prima dată când vor fi luate în calcul inclusiv persoane cu handicap fizic. 

Cristian Lazăr, Agenţia Spaţială Română: „Se deschide tot mai mult accesul în Spaţiu pentru tot felul de oameni, să zic aşa. Practic, pentru oricine. Ei încurajează să participe şi femeile în primul rând pentru că, da, dominanţi sunt bărbaţii. Dar şi femeile au avantaje”