Este disponibilă aplicaţia Horizon Worlds care deschide universul metavers

Sursă foto- Twitter
  • Horizon Worlds deschide un nou capitol în universul metavers.
  • În Horizon Worlds utilizatorii, care poartă căşti, se pot întâlni cu prieteni şi oameni noi.

Compania Meta, cunoscută anterior cu numele de Facebook, îşi aduce viziunea despre aşa-numitul metavers mai aproape de realitatea prin aplicația Horizon Worlds. Aceasta este de acum disponibilă persoanelor care au vârsta peste 18 ani și care posedă un set de căşti Quest 2 în Statele Unite şi Canada, fiind gratuită.

Scopul noului produs este socializarea în mediul VR. Horizon Worlds nu este încă un metavers complet. Concret, acest concept greu de definit se referă la eforturile de a construi un tărâm virtual, în care oamenii să se poată plimba prin intermediul avatarurilor digitale şi să interacţioneze. Lansarea este unul dintre cele mai mari eforturi pe care compania le-a întreprins pentru a populariza tehnologia VR şi implicit socializarea virtuală.

În Horizon Worlds utilizatorii, care poartă căşti, se pot întâlni cu prieteni şi oameni noi, pot experimenta diferite jocuri şi îşi pot crea propriile lumi. Utilizatorii, care apar ca avatare puternic personalizate, îşi pot mişca degetele, mâinile şi gurile în timp real pentru a putea fi observate în aplicaţie.

În speranţa de a menţine hărţuirea în VR la minim, Horizon Worlds înregistrează ultimele minute ale activităţii fiecărui utilizator în mod continuu. Filmarea respectivă va fi disponibilă în aplicaţie pentru situţii în care un utilizator trimite un raport al unei interacţiuni nepotrivite.