• Adrian Șonka: Noi practic o să plecăm de pe Pământ la un moment dat, nu la anul, o să mai dureze, dar trebuie să știm cum putem trăi acolo. În spațiu cosmic se fac experimente.
  • Adrian Șonka: Ori de câte ori pui ceva undeva și pui și steagul lângă, e clar că este și ceva de publicitate. Chinezii sunt foarte hotărâți să cucerească Luna. Nu știu ce înseamnă termenul ăsta să o cucerești, că nu are nimic cu tine, dar au trimis sonde pe Lună
  • Adrian Șonka: Marte înseamnă departe, peste 60 milioane de kilometri… La Marte nu poți să ajungi să faci cu mâna și să te întorci. Trebuie să rămâi pe Marte doi ani de zile ca să poți să te întorci pe Pământ repede, adică în 6-8 luni

Duminică, 27 decembrie, Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului astronomic Amiral Vasile Urseanu din București, intră sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Ce a însemnat conjuncția Jupiter-Saturn? Există într-adevăr Steaua Crăciunului? Cât de periculoși sunt asteroizii? Dar cometele? Unde se duc banii investiți în spațiul cosmic? De ce oamenii caută alte planete? Câți sateliți se învârt în jurul nostru?

Ce este poluarea luminoasă și pe cine afectează? Se face în România cercetare astronomică? Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsurile în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA