• XCheck permite vedetelor să nu respecte aceleași reguli de conținut.
  • Facebook a protejat vedete ale căror postări conțin violență.
  • Sistemul ar fi permis ca unele conturi să publice informații false.

Un program al Facebook permite anumitor celebrităţi, politicieni şi internauţi să nu respecte aceleaşi reguli de conținut ca restul utilizatorilor.

Practic, Facebook le permite celebrităților să încalce regulile fără consecințe. Programul se numește XCHECK și a fost inițial dezvoltat ca o măsură de control al calității pentru acțiunile întreprinse împotriva conturilor VIP-urilor.

Se pare că a fost folositor – a protejat personalități publice ale căror postări conțin violență sau alte acțiuni care ar duce în mod normal la sancțiuni pentru utilizatorii obișnuiți.

Recomandări

ÎCCJ VALIDEAZĂ ALIANȚA OPOZIȚIEI
HALEP REVINE PE TEREN
UNDE MERGI AZI?
AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CAPITAL SUMMER MARKET
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ

Facebook a permis, în 2019, vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le şterge.

Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmaţii considerate false de verificatorii de conţinut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi muşamalizat aşa-zise reţele de pedofilie sau că fostul preşedinte american Donald Trump i-ar fi numit „animale” pe toţi solicitanţii de azil.