Facebook dă UE în judecată pentru încălcarea vieţii private a angajaţilor săi

După ce anul trecut producătorul american de cipuri Qualcomm a intentat proces UE pentru practicile sale de colectare a informaţiilor, societatea de social media Facebook acuză autorităţile de reglementare din UE că, în cadrul anchetei antitrust, au adresat întrebări prea ample, care afectează viaţa privată a angajaţilor companiei.

UE investighează atât modul în care Facebook colectează şi câştigă bani din date, cât şi dacă activitatea sa din Marketplace (spaţiul în care sunt vândute şi promovate articole) are un avantaj ilegal faţă de rivalii din publicitatea clasică. Ca răspuns la multiplele solicitări de informaţii din luna martie, Facebook a furnizat Comisiei Europene 1,7 milioane de pagini de documente, inclusiv e-mailuri interne. UE a făcut cereri suplimentare pentru toate documentele care conţin anumite cuvinte cheie şi expresii, dar, compania de social media susţine că aceşti termeni sunt prea ampli şi ar atrage informaţii private de la angajaţii săi.

Tim Lamb, director şi consilier general asociat pentru concurenţă la compania Facebook, a declarat că li se cere „să furnizeze documente predominant irelevante, care nu au nimic de-a face cu investigaţiile Comisiei, inclusiv informaţii personale extrem de sensibile, cum sunt informaţii medicale ale angajaţilor, documente financiare personale şi informaţii private despre membrii de familie ai angajaţilor.”Acesta considera că astfel de cereri trebuie să fie examinate de instanţele UE.

Oficialii UE au declarat că urmează procedura normală a anchetelor antitrust şi că nu au avut niciun interes pentru detalii de natură personală, refuzând să facă comentarii. O audiere ar putea avea loc începând cu luna septembrie a acestui an.

Exit mobile version