Facebook lansează News în Marea Britanie. Cum funcționează noul serviciu

Foto: Profimedia

Facebook News se extinde, pentru prima oară, în afara Statelor Unite, fiind acum disponibil în Marea Britanie, informează BBC. Serviciul promite bani şi trafic pentru publicaţiile cu care a semnat deja parteneriate.

Lansat anul trecut doar pe teritoriul Statelor Unite, serviciul Facebook News îşi extinde pentru prima oară disponibilitatea, putând fi acum accesat de utilizatorii din Marea Britanie. Facebook a semnat parteneriate pentru secţiunea News cu mai multe mari publicaţii locale, printre care Channel 4, Sky News şi The Guardian.

Facebook News este disponibil într-un tab nou al aplicaţiei, unde sunt afişate cele mai importante ştiri, dar şi subiecte personalizate, alese de algoritmul companiei în funcţie de informaţiile pe care le are despre preferinţele fiecărui utilizator.

Publicaţiile partenere sunt plătite pentru conţinutul care nu există deja pe Facebook, cu sume de bani care sunt, pentru moment, confidenţiale. Publicaţiile vor trebui să înţeleagă şi să facă diferenţa între conţinutul publicat pentru trafic, şi cel care intră în News şi pentru care vor fi plătite direct de Facebook.

Ca şi Google, Facebook urmăreşte să rezolve problema plăţii conţinutului preluat de la site-urile de ştiri în condiţii proprii, încercând să evite reglementările pe care unele ţări le iau deja în considerare.

Pus în faţa unei iminente legiferări în acest sens în Australia, Google a ameninţat recent că se va retrage din această ţară dacă va fi obligat să plătească pentru ştirile pe care le preia. Pe de altă parte, gigantul american a anunțat că a ajuns la un acord cu publicaţiile din Franţa pentru preluarea ştirilor.