• Facebook Messenger adaugă criptarea end-to-end pentru apelurile vocale și video.
  • Decizia e justificată prin numărul mare de apeluri zilnice: 150 de milioane.
  • WhatsApp, deținut tot de Facebook, oferă criptare pentru apeluri de ceva timp.

Facebook sporește nivelul de securitate al aplicației de messenger și adaugă criptarea end-to-end a apelurilor video și audio.

Opțiunea, deja disponibilă pentru Whatsapp, urmează să fie implementată și la Instagram.

Pe scurt, nimeni nu va putea auzi apelurile efectuate prin aplicația de chat, nici măcar Facebook. Iar decizia vine pe fondul numărului mare de apeluri audio și video ale utilizatorilor, 150 de milioane pe zi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, opțiunea de a cripta discuțiile chat este disponibilă încă din 2016, astfel că și criptarea apelurilor era necesară și chiar așteptată, mai ales că din 2019 se încerca implementarea măsurii atât pentru Fb Messenger, cât și pentru Instagram.

În cazul Whatsapp, criptarea end-to-end este implicită, astfel că datele private nu pot fi accesate de alte persoane. La fel se întâmplă și cu Zoom, Signal sau FaceTime.

Criptarea trebuie activată, deoarece ea nu se activează automat. Trebuie să accesezi meniul „Conversație secretă” pentru a cripta chaturile vocale și video.

Tot ca element de noutate, Facebook adaugă mai multe opțiuni la funcția de mesaje care dispar, funcție care face parte și din meniul Conversații secrete. Compania a extins opțiunile pentru cât timp mesajele rămân în modul de dissapear. Acum putem alege între un interval de la cinci secunde și până la 24 de ore.