Facebook Inc (FB.O) a anunțat marți că renunță la sistemul de recunoaștere facială, care identifică automat utilizatorii în fotografii și videoclipuri, invocând preocupările tot mai mari ale societății cu privire la utilizarea unei astfel de tehnologii, scrie Reuters.

„Suntem încă în proces de stabilire a unui set clar de reguli care vizează utilizarea acestui sistem”, a scris Jerome Pesenti, vicepreședintele companiei responsabil cu inteligența artificială, într-o postare pe blog. „În mijlocul acestei incertitudini continue, credem că limitarea utilizării recunoașterii faciale la un număr restrâns de cazuri este adecvată”.

Eliminarea recunoașterii faciale de către cea mai mare platformă de socializare din lume vine după ce, în ultimii ani, industria tehnologică s-a confruntat cu probleme de etică în acest sens.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Criticii spun că tehnologia de recunoaștere facială – care este populară în rândul magazinelor, spitalelor și altor companii – ar putea compromite confidențialitatea și dreptul la viață privată și ar putea normaliza supravegherea intruzivă.