• Un grup de părinți dă în judecată Meta, Microsoft și Activision.
  • În 2022, un adolescent a omorât 21 de oameni la o școală din Texas.
  • Atacatorul din Texas avea o armă de la producătorul Daniel Defense.
  • Familiile acuză Instagram că lasă producătorii de arme pe platformă.
  • Call of Duty este acuzată de „violență extrem de realistă”.
  • Familiile spun că trăgătorul este fan Call of Duty.

Alt joc, altă distracție – Call of Duty este dat în judecată alături de Meta, Microsoft și Daniel Defense – un producător american de arme. Asta după ce un atac armat din 2022, din Texas, a lăsat familiile victimelor îndurerate – ele susțin că cele 3 companii și producătorul de arme au cooperat ca să vândă arme adolescenților, printre care și atacatorului din Texas. Tânărul de 18 ani era înarmat cu o pușcă de la Daniel Defense când s-a baricadat în sălile de clasă, cu elevii.

Familiile acuză Instagram că oferă producătorilor de arme un canal de promovare prin care comunică inclusiv cu minorii. Pe Microsoft îi acuză că nu au supravegheat cu seriozitate situația.

Call of Duty este acuzată de „violență extrem de realistă și captivantă, în care adolescenții învață să omoare, folosind arme din viața reală ca modele”. Mai mult, în proces scrie că trăgătorul este fan al jocului, în care apare inclusiv o pușcă de la Daniel Defense și că tânărul vizita „obsesiv” pagina de Instagram a producătorului de arme.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?