• Constructorul de maşini super sport Ferrari va rechema în service peste 2.000 de mașini în China din cauza unei posibile defecţiuni la sistemele de frânare, a anunţat vineri, într-un comunicat, autoritatea de reglementare a pieţei chineze.
  • Rechemarea vizează modelele din seria 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488 GTB şi 488 Spider, a precizat Administraţia de Stat pentru Reglementarea Pieţei.
  • Este vorba de maşinile importate între martie 2010 şi martie 2019.

Constructorul de maşini super sport Ferrari va rechema în service peste 2.000 de mașini în China din cauza unei posibile defecţiuni la sistemele de frânare, a anunţat vineri, într-un comunicat, autoritatea de reglementare a pieţei chineze.

În industria auto, rechemările în service şi calendarul acestora sunt, în mod normal, decise de fiecare autoritate naţională în parte, după ce problemele apar sau sunt semnalate de constructor, scrie publicația Reuters.

Ferrari a precizat că, după ce a investigat problema împreună cu furnizorul său, Bosch, a identificat cauza defectului la vehiculele afectate într-un capac al rezervorului de lichid de frână care ar putea să nu se aerisească în mod corespunzător, creând, astfel, un potenţial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acţiunile Ferrari de la bursa din Milano au început să scadă după acest anunţ

,,Siguranţa şi bunăstarea clienţilor noştri reprezintă prioritatea noastră. Funcţionăm în conformitate cu orientări stricte în materie de siguranţă şi de securitate, pentru a ne asigura că sistemele şi procedurile adecvate sunt puse în aplicare în orice moment„, a declarat firma Ferrari.

Nici Tesla nu o duce prea bine. Luna trecută, Tesla a majorat preţurile în China şi în Statele Unite, după ce Elon Musk, fondatorul companiei, a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaţionistă semnificativă în ceea ce priveşte materiile prime şi logistica, ce a apărut din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.