• Un renumit analist în tehnologie, Rob Enderle, face previziuni cel puțin interesante despre viitorul apropiat.
  • Într-un interviu recent, expertul spune că peste zece ani fiecare, dintre noi va avea o soră sau un frate geamăn, care va există doar în lumea virtuală.
  • Fondatorul a avut motive personale să creeze un geamăn digital. Fiica lui s-a născut cu o boală cardiacă congenitală și a decis să îi recreeze inima în realitate virtuală.

Trăim într-o eră în care tot ceea ce există în lumea reală este replicat digital, orașele noastre, mașinile, casele și chiar noi înșine. Gemenii digitali au devenit o nouă tendință tehnologică despre care se tot vorbește în ultima perioadă.

Analistul de tehnologie Rob Enderle crede că vom avea primele versiuni ale acestora „înainte de sfârșitul deceniului”. Apariția lor va necesita o muncă imensă, dar va fi extrem de utilă, mai ales, angajatorilor.

Există deja un proiect „Living Heart” de la Dassault Systemes în care a fost creat un model virtual precis al inimii umane care poate fi testat și analizat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Mai mult decât atât, le permite chirurgilor să încerce o serie de scenarii de „cum ar fi dacă” pe acel organ, folosind diverse proceduri și dispozitive medicale.

Fondatorul a avut motive personale să creeze un geamăn digital. Fiica lui s-a născut cu o boală cardiacă congenitală și a decis să îi recreeze inima în realitate virtuală.

Până la sfârșitul lui 2024, speră să aibă suficiente date din observații și simulări în timp real pentru a avea un „geamăn digital ”, care se va concentra pe inundații, secetă și valuri de căldură, și dezastre naturale.

Asta va oferi țărilor planuri concrete pentru a putea salva vieți în fața acestor provocări tot mai mari. Practic, nu numai tu sau eu, vom avea un geam digital, ci și planeta.