• Este prima utilizare a hologramelor în investigații criminalistice.
  • Holograma o va arăta pe victimă cerând ajutor.
  • Poliția oferă o recompensă de 30.000 EUR.
  • Bernadett Szabo a fost ucisă în februarie 2009 la vârsta de 19 ani.

Poliția din Amsterdam face istorie folosind pentru prima dată o hologramă în mărime naturală pentru rezolvarea unui caz de crimă vechi de 15 ani. 

Această abordare inovatoare vizează rezolvarea cazului Bernadett „Betty” Szabo, o tânără de 19 ani ucisă brutal în 2009.

Tragedia din Spatele Cazului

Betty Szabo, originară din Ungaria, se mutase la Amsterdam la 18 ani. La doar trei luni după ce devenise mamă, ea a fost găsită ucisă în spațiul său de lucru din Cartierul Roșu. Două colege au descoperit corpul într-o baltă de sânge după ce au observat absența ei de la locul obișnuit.

Recomandări

PARDITELE FAC ACORD DE GUVERNARE
IOHANNIS DECLASIFICĂ CSAT
PRIORITĂȚILE LUI CG
WHATSAPP, UE?
AMENINȚAREA CIBERNETICĂ
CIOLACU O SUSȚINE PE LASCONI

Holograma va recrea prezența victimei, arătând-o pe Betty stând pe un taburet și cerând ajutor trecătorilor. Această abordare unică urmărește să creeze o conexiune emoțională cu potențialii martori și să încurajeze persoanele care dețin informații să se prezinte.

Eline Roovers, purtător de cuvânt al poliției olandeze, a declarat pentru Sky News că forțele de ordine sunt în „contact strâns” cu familia Szabo și că aceștia și-au dat „aprobarea și încrederea” pentru a începe această parte a anchetei.

Roovers a declarat că forțele de ordine doresc să „sublinieze că nu este niciodată prea târziu să vorbești”.
Ea a adăugat: „Cercetările arată că persoanele care comit o astfel de crimă spun de obicei mai multor persoane, mai exact 2,2 persoane, despre ceea ce au făcut.

Acest lucru înseamnă că trebuie să existe persoane care știu mai multe despre moartea lui Betty. Relațiile reciproce s-ar putea să se fi schimbat. Acest lucru ar putea determina acum ca oamenii să fie mai dispuși și mai deschiși să vorbească despre ceea ce știu sau au auzit.”

Poliția oferă, de asemenea, o recompensă de 30.000 de euro (25.000 de lire sterline) pentru informații care ajută la rezolvarea cazului.

Citește și