• Compania chineză își face debutul în industria auto și prezintă prima platformă de EV-uri.
  • Mii de ingineri lucrează de mulți ani la acest proiect, iar investițiile au depășit 14 miliarde$.
  • Chinezii lansează în 2024 un EV care va avea autonomie 1.000 km și se va încărca în 5 min.

Xiaomi lansează prima sa mașină electrică. Gigantul tehnologic chinez va face un debut remarcabil în industria auto, prezentând înainte de Anul Nou prima sa platformă pentru mașinile electrice sub brandul Xiaomi EV.

Lansarea are loc astăzi. Se așteaptă ca Xiaomi să dezvăluie detalii despre motoarele electrice, să vorbească despre caracteristicile propriului sistem de pilot automat și să anunțe data de lansare, dar și prețurile pentru prima mașină electrică a companiei, SU7. Mii de ingineri lucrează la acest proiect de câțiva ani, iar investițiile au depășit 1,4 miliarde de dolari. Și se așteaptă să vină în 3 versiuni: SU7, SU7 Pro și SU7 Max. Clar e o mișcare de a prelua o cotă semnificativă pe piață și de a concura pentru poziția de lider cu Tesla.

China oricum e cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. BYD este cel mai mare producător individual de EV-uri, care a inundat practic Europa cu mașinile sale. 2024 vine cu mai multe surprize. Chinezii au în plan să lanseze în 2024 o mașină cu autonomie de 1.000 de kilometri care se încarcă în doar 5 minute.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Contemporary Amperex Technology Limite a prezentat noua generație a platformei sale pentru EV-uri cu pachete de baterii integrate în podea. Apoi Alfa Romeo Brennero. Va fi un mic SUV complet electric, cu o autonomie de 400 km și care speră să ajungă în topul cele mai cumpărate mașini. Audi A6 e-tron, BMW X2, Citroen e-C3 și lista continuă.

Citește și