• Te-ai întrebat vreodată cum arată micile insecte de aproape?
  • O nouă fotografie facută de Dr. Eugenijus Kavaliauskas pentru concursul de fotografie Small World 2022 de la Nikon arată fiecare detaliu al feței unei furnici.
  • Fotografia este mărită atât de aproape încât se poate vedea totul.

Cei mai mulți dintre noi intrăm în contact cu furnici în fiecare zi fără să ne dăm seama și știm cu toții exact cum să recunoaștem una dintre aceste insecte minuscule atunci când se târăște pe piciorul nostru în parc sau când se îndreaptă spre o firimitură care ne-a căzut din prânz.

Dar te-ai întrebat vreodată cum arată micile insecte de aproape? Ei bine, odată ce vei vedea cum arată cu adevărat fața unei furnici, probabil că vei dori să nu o fi făcut – deoarece oamenii susțin că aceste creaturi inofensive au unul dintre cele mai terifiante chipuri pe care le-au văzut vreodată.

O nouă fotografie facută de Dr. Eugenijus Kavaliauskas pentru concursul de fotografie Small World 2022 de la Nikon arată fiecare detaliu al feței unei furnici și este mărită atât de aproape încât se poate vedea totul, de la umflăturile de la suprafața pielii, până la firele de păr galbene bizare de pe bărbie.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

De asemenea, se pot vedea antenele furnicii, cu două puncte roșii la capăt, care arată ca niște ochi roșii ai unui monstru desprins dintr-un film de groază. Punctele roșii nu sunt însă ochii furnicii, iar fotografia este de fapt atât de apropiată încât ochii insectei nu sunt vizibili.

Foto: Facebook Eugenijus Kavaliauskas

Și în timp ce imaginea uimitoare – dar înfiorătoare! – nu a câștigat concursul, fotografia a fost lăudată printre imaginile de distincție și a primit comentarii online de la oameni care au rămas îngroziți după ce au aflat cum arată cu adevărat fața unei furnici.

O persoană a scris: „Mă simt rău.” Iar o alta a spus: „Aceasta este fața foarte reală a unei furnici. O furnică. Acum trebuie să te gândești la asta toată noaptea”, ceea ce a determinat o altă persoană să răspundă: „Aw, haide! Cum aș putea să dorm acum?”

Incredibila fotografie a feței furnicii a fost întrecută de o fotografie la fel de uimitoare a mâinii embrionare a unui ghepard uriaș din Madagascar, realizată de Grigorii Timin.

Fotograful a spus despre participarea sa: „Această mână embrionară are o lungime de aproximativ 3 mm, ceea ce reprezintă un eșantion uriaș pentru microscopia de înaltă rezoluție. Scanarea constă în 300 de plăci, fiecare conținând aproximativ 250 de secțiuni optice, ceea ce a însemnat mai mult de două zile pentru a finaliza achiziția și aproximativ 200 GB de date.”