- Inginerii şi informaticieni din Israel pregătesc prima friptură printată 3D.
- Friptura arată şi are gust de carne, pretind inventatorii, deşi o fac din soia.
- Un bucătar din Craiova este dispus să schimbe meniul: friptură 3D în loc de ceafă de porc.
Adori carnea la grătar şi eşti pasionat de gadgeturi? Pari clientul ideal pentru o companie din Israel care lucrează la prima imprimanta… de fripturi 3D.
Advertisment
Inginerii promit să ofere, anul viitor, carne printată. Făcută din soia, de fapt, friptura SF este în teste.
Israelienii se laudă că mâncarea scoasă la imprimantă nu doar seamănă cu cea adevarată, dar chiar are gust de carne. În plus, ar fi mai sănătoasă pentru noi şi mai prietenoasă cu natura.
Recomandări
„Am identificat trei componente principale – muşchiul, sângele şi grăsimea. Acestea sunt componentele pe care trebuie să le imităm, ca să obţinem friptura perfectă”, afirmă Alexey Tomsov, inginer.
Într-o oră, imprimanta israelienilor poate produce 6 kilograme de, să îi spunem, carne. Ţie ţi-ar plăcea? Sebi, bucătar de 11 ani la un restaurant de la Craiova, pariază pe friptura printată, chiar dacă se găsesc şi olteni care strâmbă din nas: zaibărul e mai bun în aromă de fum.
- Samsung lansează Galaxy A35 și A55 în România. Alin Pătrășcanu: „Cele două modele ale seriei A acum filmează în 4K UHD, dar nu ăsta este beneficiul cel mai mare, ci faptul că filmările sunt realizate cu SuperHDR”
- TikTok vrea să scape de interdicții în SUA. Ce văd americanii la TV despre platformă
- Oamenii de știință ar putea fi nevoiți să adauge o „secundă intercalată” în calendar. Cum este afectat timpul de schimbările climatice
- Firul de Vicuña este cel mai rar și scump din lume. O papiotă de 600 g costă 8.000 de euro
- Alessandro Michele este noul director de creație al Valentino. Când se va lansa colecția sa de debut
Partenerii noștri