Friptura 3D ar putea să fie un deliciu de care să te bucuri în Craiova. Uite cum se îmbină gastronomia cu tehnologia

  • Inginerii şi informaticieni din Israel pregătesc prima friptură printată 3D.
  • Friptura arată şi are gust de carne, pretind inventatorii, deşi o fac din soia.
  • Un bucătar din Craiova este dispus să schimbe meniul: friptură 3D în loc de ceafă de porc.

Adori carnea la grătar şi eşti pasionat de gadgeturi? Pari clientul ideal pentru o companie din Israel care lucrează la prima imprimanta… de fripturi 3D.

Inginerii promit să ofere, anul viitor, carne printată. Făcută din soia, de fapt, friptura SF este în teste.

Israelienii se laudă că mâncarea scoasă la imprimantă nu doar seamănă cu cea adevarată, dar chiar are gust de carne. În plus, ar fi mai sănătoasă pentru noi şi mai prietenoasă cu natura.

„Am identificat trei componente principale – muşchiul, sângele şi grăsimea. Acestea sunt componentele pe care trebuie să le imităm, ca să obţinem friptura perfectă”, afirmă Alexey Tomsov, inginer.

Într-o oră, imprimanta israelienilor poate produce 6 kilograme de, să îi spunem, carne. Ţie ţi-ar plăcea? Sebi, bucătar de 11 ani la un restaurant de la Craiova, pariază pe friptura printată, chiar dacă se găsesc şi olteni care strâmbă din nas: zaibărul e mai bun în aromă de fum.