- Inginerii şi informaticieni din Israel pregătesc prima friptură printată 3D.
- Friptura arată şi are gust de carne, pretind inventatorii, deşi o fac din soia.
- Un bucătar din Craiova este dispus să schimbe meniul: friptură 3D în loc de ceafă de porc.
Adori carnea la grătar şi eşti pasionat de gadgeturi? Pari clientul ideal pentru o companie din Israel care lucrează la prima imprimanta… de fripturi 3D.
Inginerii promit să ofere, anul viitor, carne printată. Făcută din soia, de fapt, friptura SF este în teste.
Israelienii se laudă că mâncarea scoasă la imprimantă nu doar seamănă cu cea adevarată, dar chiar are gust de carne. În plus, ar fi mai sănătoasă pentru noi şi mai prietenoasă cu natura.
TOP ARTICOLE
- Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe bani. Cuplurile au făcut „Turul Franţei“ la nivel de prostituţie
- O studentă a fost ucisă în bătaie de fostul iubit. Vecinii au sunat de șapte ori la poliție
- China a folosit „din greșeală” teste anale pentru depistarea COVID-19 pe diplomații americani
„Am identificat trei componente principale – muşchiul, sângele şi grăsimea. Acestea sunt componentele pe care trebuie să le imităm, ca să obţinem friptura perfectă”, afirmă Alexey Tomsov, inginer.
Într-o oră, imprimanta israelienilor poate produce 6 kilograme de, să îi spunem, carne. Ţie ţi-ar plăcea? Sebi, bucătar de 11 ani la un restaurant de la Craiova, pariază pe friptura printată, chiar dacă se găsesc şi olteni care strâmbă din nas: zaibărul e mai bun în aromă de fum.
- Iași reintră în scenariul galben. Când se deschid restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole din oraș
- 130 de noi cabinete de vaccinare cu serul Pfizer vor fi deschise de la 1 martie. Când încep programările
- Ce se întâmplă cu pacienţii cu boli cronice, după ce spitatele au fost transformate în unităţi Covid: „Oare cancerul nu este o urgenţă?”
- Peste 300 de eleve au fost răpite în timpul unui atac armat într-o școală din Nigeria
- Piața de food delivery s-a triplat în pandemie. Care sunt pierzătorii și câștigătorii după un an de business pandemic