• Furtunile solare ar putea provoca o pană de internet, scrie Forbes.
  • Câmpul magnetic al planetei poate fi serios afectat de o furtună solară puternică.
  • Un satelit NASA poate oferi un avertisment cu trei zile în avans.

Cum ar fi să nu ai curent pentru TV sau frigider, să nu ai internet câteva săptămâni? Fără rețele de socializare pe care să te plângi de situație. Soarele este cel care ne amenință confortul cu care ne-am obișnuit.

Conform SpaceWeather, săptămâna trecută a avut loc un veritabil tsunami solar. O masă de particule au fost trimise către Pământ. Din fericire, se pare că de data aceasta am scăpat. Însă oamenii de știință susțin că există între 1.6% și 12% șanse să aibă loc o furtună solară puternică.

Dacă am fi pe direcția particulelor, efectele pot fi devastatoare. Imaginează-ți că a fost luat în calcul un scenariu în care internetul global ar fi afectat. America este considerată vulnerabilă și ar putea avea nevoie de câteva luni să-și revină într-un asemenea scenariu.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Costul unei singure zi fără internet în SUA? 7,2 miliarde de dolari! În final vreau să-ți spun că NASA are un satelit care monitorizează furtunile solare și posibilele efecte și ne-ar oferi un avertisment cu trei zile în avans în cazul unei situații grave.