• Gigantul tehnologic Google a cheltuit un miliard de dolari pentru a cumpăra o clădire din centrul Londrei, unde este în prezent chiriaș.
  • Google plănuiește o renovare de mai multe milioane de lire sterline a birourilor sale în cadrul complexului Central Saint Giles.
  • Acesta va avea o capacitate de 10.000 de lucrători la sediile sale din Marea Britanie.

Gigantul tehnologic Google a cheltuit un miliard de dolari pentru a cumpăra o clădire din centrul Londrei, unde este în prezent chiriaș. Astfel, și-a arătat încrederea în viitorul birourilor ca loc de muncă, a anunțat vineri compania.

Google, care are 6.400 de angajați în Marea Britanie, plănuiește o renovare de mai multe milioane de lire sterline a birourilor sale în cadrul complexului Central Saint Giles pe care îl cumpără, în apropiere de Covent Garden, în centrul Londrei.

„Avem privilegiul de a opera în Marea Britanie de aproape 20 de ani, iar achiziționarea ansamblului Central Saint Giles reflectă angajamentul nostru continuu față de creșterea și succesul acestei țări”, a declarat Ruth Porat, director financiar al Alphabet, compania mamă a Google.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Google intenționează să reamenajeze clădirea astfel încât să fie adaptată pentru lucrul în echipă în persoană și să dispună de săli de ședință pentru sistemul de muncă hibrid, precum și să creeze mai mult spațiu pentru persoanele fizice. Noua renovare va include, de asemenea, spații de lucru acoperite în aer liber pentru a permite lucrul în aer liber, a precizat compania, conform Reuters.

Google a declarat că, în cele din urmă, va avea o capacitate de 10.000 de lucrători la sediile sale din Marea Britanie, inclusiv la cel care este în curs de dezvoltare în zona King’s Cross din apropiere, în Londra.

„Această investiție în locuri de muncă din partea Google este un mare vot de încredere în Marea Britanie ca centru tehnologic de top la nivel mondial”, a declarat ministrul de finanțe Rishi Sunak.

Google a declarat luna trecută că își amână planul de revenire la birouri la nivel global, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de varianta Omicron a coronavirusului. Clădirea Central Saint Giles fusese deținută de o societate mixtă între Legal & General Investment Management Real Assets și Mitsubishi Estate London Limited.