Google a dezvoltat și lansat primul său smartwatch

FOTO - Hepta
  • Google a lansat primul ceas Pixel Watch, model care preia multe lucruri de la Fitbit, compania cumpărată de Google pentru mai bine de 2 miliarde dolari.
  • Pixel Watch poate funcţiona cu alte smartphone-uri Android, deşi se spune că funcţionează mai eficient cu telefoanele sale Pixel, similar cu căştile Pixel Buds.
  • Google a lansat și telefoanele Pixel 7 și Pixel 7 Pro care promit autonomie mai mare, și cameră mai performantă, cu prețuri ce pornesc de la 599, respectiv 899 dolari.

Google a lansat Pixel Watch, primul smartwatch pe care l-a fabricat singur. Acesta se bazează pe tehnologia Fitbit.

Pixel Watch, primul smartwatch de la Google cu un cadran de formă rotundă, a fost prezentat oficial.

Prezentat pentru prima dată la evenimentul Google IO din luna mai, cel mai recent smartwatch Pixel Watch este răspunsul Google la populara serie Apple Watch, care funcţionează doar cu iPhone-urile.

Pixel Watch poate funcţiona cu alte smartphone-uri Android, deşi se spune că funcţionează mai eficient cu telefoanele sale Pixel, similar cu căştile Pixel Buds.

Google spune că noul cadran al noului său Pixel Watch este fabricat din oţel inoxidabil reciclat în proporţie de 80%, care este aliniat cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei. Cadranul său este disponibil în trei culori – negru, argintiu şi auriu. Utilizatorii pot upgrada smartwatch-ul cu benzi de culori diferite, potrivit India Today.

Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 350 de dolari

Preţul Google Pixel Watch porneşte de la 349 de dolari pentru varianta Bluetooth şi 399 de dolari pentru varianta LTE.

Google Pixel Watch dispune de un cadran rotund din sticlă 3D cu suport tactil. Acesta funcţionează pe WearOS, deşi Google aduce şi caracteristici de la Fitbit, producătorul de dispozitive portabile de fitness pe care l-a achiziţionat recent. Google spune că ceasul său Pixel Watch oferă cele mai bune calităţi atât ale unui fitness tracker, cât şi ale unui smartwatch, cu ajutorul capacităţilor ML (machine learning) de pe dispozitiv. Utilizatorii pot obţine, de asemenea, un scor zilnic de pregătire care este disponibil pe Fitbit Charge 5 şi pe smartwatch-urile mai noi. Funcţia se află în spatele unui paywall, deşi clienţii vor primi şase luni de abonament gratuit la Fitbit premium împreună cu ceasul.

De asemenea, se pretinde că ceasul Pixel Watch oferă cel mai precis dispozitiv de urmărire a ritmului cardiac. La fel ca Apple Watch, acesta are detectare a căderilor.

La bază se află WearOS, care alimentează mai multe smartwatch-uri de la Samsung şi Fossil. Asta înseamnă că utilizatorii Google Pixel Watch pot descărca unele aplicaţii de la terţi, cum ar fi Spotify şi Strava, pe ceasul propriu-zis. În afară de aceasta, utilizatorii pot verifica notificările din aplicaţiile interne ale Google, cum ar fi Maps şi Gmail. Există, de asemenea, opţiunea de a controla dispozitivele Nest cu ajutorul ceasului. Google susţine o autonomie a bateriei de o zi întreagă.

În afară de Pixel, Google a mai lansat seria Google Pixel 7 şi tableta Pixel.