• Google repară o breșă de securitate din Chrome
  • Google oferă recompense celor care descoperă erori de securitate
  • Breșa de securitate permite hackerilor să ruleze cod pe calculatorul victimei

Ai grijă de datele tale persoanele. Problemele de securitate par să continue și în acest an. De data aceasta hackeri au avut ca țintă browserul web Chrome.

Cea mai nouă versiune de Chrome, cu numărul 88, reprezintă un update care trebuie instalat cât mai repede, deoarece acesta repară o vulnerabilitate despre care există dovezi că a fost exploatată de hackeri în diverse atacuri informatice. Se pare că breșa de securitate permite hackerilor să ruleze cod pe calculatorul victimei.

Google nu a oferit alte detalii, cum face, de exemplu, când descoperă probleme pe iPhone, ci a spus doar că hackerii știu și folosesc deja această vulnerabilitate a browser-ului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Google oferă recompense celor care descoperă erori de securitate

Produsele Google, inclusiv browser-ul Chrome, fac obiectul unui program de recompense, la care participă experții în securitate din toată lumea, ce descoperă și raportează probleme de acest gen. Google plătește anual milioane de dolari pentru recompensarea celor care descoperă problemele de securitate.

Doar anul trecut, suma totală a recompenselor plătite s-a ridicat la 6,7 milioane de dolari. Și, cu toate astea, unele vulnerabilități sunt descoperite abia după ce sunt folosite de hackeri.