
- Ce-ar fi dacă am folosi Google Ads pentru a prezice o viitoare epidemie de coronavirus?
- Google ştie o mulţime de lucruri despre tine – date demografice, localizare şi multe altele.
- Se ştie deja că un simptom al infectării cu coronavirus este pierderea mirosului.
Patrick Berlinquette, partener Google, a avut o idee. Şi ca orice idee bună, nu e foarte complicată.
În loc să încercăm să le vindem oamenior vrute şi nevrute, ce-ar fi dacă am folosi Google Ads pentru a prezice o viitoare epidemie de coronavirus?
Pare complicat, dar nu e.
Dacă te trezeşti într-o dimineaţă şi îţi dai seama că nu ai miros, probabil primul lucru pe care-l faci e să cauţi pe Google, „mi-am pierdut mirosul”. Şi vei da click pe primul link. Doar că, astfel, ai dat click pe o reclamă a lui Patrick iar din acel click, Google ştie o mulţime de lucruri despre tine – date demografice, localizare şi multe altele.
TOP ARTICOLE
- Adrian Sârbu: Ce contribuție a adus poporul bugetar de 1,2 milioane de bugetari la creșterea României pentru ca bugetul să crească de la 18 milioane în 2004 la 124 miliarde în 2023?
- Românii au Talent și în America. Un român și câinele său au câștigat marele premiu de 1 milion de dolari după ce au scos-o pe Sofia Vergara la o cină romantică
- Autostrada A0 ar putea fi inaugurată la finalul lui 2023. Firma care face lucrările a întârziat finalizarea cu 9 luni
Patrick spune că datele arată cam aşa: “un bărbat cu vârsta între 45 şi 55 de ani, din Chicago, care are doi copii şi conduce o Honda, a spus că şi-a pierdut mirosul”.
Se ştie deja că un simptom principal al infectării cu coronavirus este pierderea mirosului. Iar dacă apar mai multe căutări după această expresie în aceeaşi zonă, atunci e posibil ca acolo să existe un focar.
Proiectul lui Patrick se desfăşoară în 250 de oraşe din Statele Unite, dar, recent a început monitorizarea şi în alte ţări, iar ideea sa are numeroase aplicaţii, de la prevenirea sinuciderilor, până la prevenirea atacurilor armate în şcoli.
Partenerii noștri