• Google și-a exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea politicilor sale care interzic conținuturi precum amenințările și incitarea la violență.
  • Telefoanele Android reprezintă aproximativ 40% din piața americană de smartphone-uri.
  • TMTG s-a angajat să ofere o experiență captivantă și fără cenzură” pe Truth Social.

Google a aprobat ca aplicația de socializare Truth Social a fostului președinte al Statelor Unite Donald Trump să fie distribuită în Google Play Store, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Trump Media & Technology Group, care operează Truth Social, este de așteptat ca aplicația să fie disponibilă în Play Store în scurt timp, a declarat miercuri Google.

TMTG nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Truth Social, care a fost lansat în SUA în Apple App Store în februarie, nu a fost disponibil anterior în Play Store din cauza moderării insuficiente a conținutului, potrivit unui purtător de cuvânt al Google în august. Google își exprimase îngrijorarea față de Truth Social cu privire la încălcări ale politicilor sale din Play Store, care interzic conținuturi precum amenințările fizice și incitarea la violență.

Fără magazinele Google și Apple, nu există o modalitate ușoară pentru majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri de a descărca aplicația. Magazinul Play Store al Google este principala modalitate prin care utilizatorii de telefoane Android din SUA descarcă aplicații. Utilizatorii de Android pot obține aplicații prin intermediul magazinelor concurente sau le pot descărca direct de pe un site web, deși acest lucru necesită adesea pași suplimentari și permisiuni de securitate. Truth Social a fost disponibil prin aceste mijloace, chiar dacă Google l-a blocat din Play Store.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Telefoanele Android reprezintă aproximativ 40% din piața americană de smartphone-uri. Truth Social a restabilit prezența lui Trump pe rețelele de socializare la mai bine de un an după ce acesta a fost interzis pe Twitter, Facebook și YouTube în urma revoltelor din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, după ce a fost acuzat că a postat mesaje care incită la violență.

TMTG s-a angajat să ofere o experiență captivantă și fără cenzură” pe Truth Social, apelând la o bază care simte că opiniile sale în legătură cu subiecte fierbinți, cum ar fi rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, au fost șterse de pe principalele platforme tehnologice. Vestea aprobării de către Google a fost raportată pentru prima dată de Axios.