• Google Maps vine cu o funcție care combină imagini din dronă cu Street View, pentru o călătorie virtuală inedită, care îți permite să vezi locurile pe care nu le-ai văzut până acum.
  • Google aduce noi capabilități în hărți folosind progresele în cartografierea 3D și învățarea automată.
  • ,,Dacă îți planifici să vizitezi Wesrminster Abbey cu familia ta, puteți intra în această priveliște imersivă direct din hărțile de pe telefon„.

Google a profitat de evenimentul keynote 2022 pentru a dezvălui primele imagini cu dispozitivele
sale hardware. De asemenea, Google Maps vine cu o funcție care combină imagini din dronă cu Street View, pentru o călătorie virtuală inedită, care îți permite să vezi locurile pe care nu le-ai văzut până acum.

Google aduce noi capabilități în hărți folosind progresele în cartografierea 3D și învățarea automată.

Un reprezentat al evenimentului keynote 2022 a spus că: „Google fuzionează miliarde de imagini aeriene și stradale pentru a crea o nouă reprezentare de înaltă fidelitate a unui loc. Aceste tehnologii revoluționare se îmbină pentru a crea o nouă experiență în hărți, numită ,,vedere imersivă”, care vă permite să explorați un loc ca niciodată până acum.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Dacă vrei să iei masa în oraș, poți vedea cum arată restaurantele din interior filmate cu drona.

,,Dacă vă gândiți să luați o gustare, puteți verifica restaurantele din apropiere și să aruncați o privire în interior. Deci dacă îți planifici să vizitezi Wesrminster Abbey cu familia ta, puteți intra în această priveliște imersivă direct din hărțile de pe telefon și puteți face o panoramă în jurul laturilor aici de pe Westminster Abbey„.

Apple, Google și Microsoft vor să elimine parolele

Giganții americani din domeniul tehnologiei Apple, Google și Microsoft vor să actualizeze cu cele mai noi evoluții ale protocolului FIDO, o metodă de autentificare concepută pentru a înlocui parolele. Alianța FIDO a creat standardul comun de autentificare fără parolă în parteneriat cu World Wide Web Consortium.

Acesta este conceput pentru a permite site-urilor web și aplicațiilor să ofere utilizatorilor o autentificare sigură pe o gamă largă de dispozitive și platforme, folosind doar PIN-ul, amprenta digitală sau autentificarea facială. Acest lucru înseamnă că nu va mai fi nevoie să memorați mai multe parole unice sau să plătiți pentru un manager de parole pentru a jongla cu toate conturile dvs.