Google Maps sau Waze: ce detalii te ajută să decizi care este cel mai bun sistem de navigare

waze
  • Pentru a alege cel mai bun sistem de navigare trebuie luate în considerare diferențele de setări de sunet sau de interacțiune cu utilizatorul.
  • Diferențele dintre Google Maps și Waze țin de estetică, utilizare, dar obiectivul lor este același.
  • Waze funcționează ca o rețea interactivă, iar designul său este mult mai informal.

Care este cel mai bun sistem GPS? Pentru a alege, trebuie luate în considerare, de exemplu, diferențele de setări de sunet sau de interacțiune cu utilizatorul. Milioane de șoferi din întreaga lume folosesc un navigator GPS și există multe opțiuni, dar două sunt cele mai populare aplicații: Google Maps și Waze. Ambele sunt foarte cunoscute, iar scopul lor este același. Și mai au un detaliu în comun: ambele aparțin Google, care a cumpărat Waze în 2013. Cu toate acestea, ele au caracteristici care le diferențiază.

În timp ce Google nu permite utilizatorilor să adauge alerte sau incidente, Waze permite acest lucru deoarece funcționează mai mult ca o rețea socială. De fapt, acesta este unul dintre motivele faimei lor: avertizarea cu privire la radarele de viteză și punctele de control ale poliției. Rutele sunt mai actualizate și mai complete, dar dacă mergeți pe o rută mai puțin circulată, vor exista puține comentarii.

Interactivitatea utilizatorului

Estetica este o altă diferență. În timp ce Waze este mai simplă pentru început, aplicația Google este mai completă, iar pe ecranul principal puteți specifica originea și destinația, precum și metoda de transport, printre alte detalii.

Hărțile oferă posibilitatea de a călători cu mașina și motocicleta, dar și cu transportul public, pe jos și cu bicicleta. Waze, pe de altă parte, face acest lucru doar cu mașinile. Din cauză că Waze funcționează ca o rețea interactivă, designul său este mult mai informal.

Consumul de date

Un fapt de care trebuie să ținem cont. OCU a realizat un studiu pe telefoane mobile Android și iPhone pentru a determina care aplicație de cartografiere a consumat cele mai multe date. După parcurgerea a 12 kilometri într-un oraș, autorii raportului au constatat că Waze consumă semnificativ mai puține date decât Google.

Sistemul vocal

Waze are o caracteristică unică pe care concurenții săi nu o au: opțiunea vocală. Poate că vocea robotizată care dă indicații este plictisitoare pentru mulți. De aceea, Waze oferă opțiunea de a personaliza indicațiile cu ajutorul vocii utilizatorului.