• De la 1 iunie 2021, Google nu va mai oferi stocare nelimitată pentru Google Photos
  • Fotografiile și clipurile vor fi luate în calcul pentru cei 15 GB oferiți gratuit
  • Excepția de la noua regulă vor fi utilizatorii telefoanelor Google Pixel
  • Fotografiile și clipurile stocate până la 1 iunie nu vor fi afectate

Orice minune ține trei zile. Pentru Google Photos, e drept, a ținut ceva mai mult. De la 1 iunie anul viitor, stocarea fotografiilor și a clipurilor nu va mai fi nelimitată, ci vor fi luate în calcul pentru capacitatea de stocare gratuită oferită de Google, adică 15 GB.

Și, de parcă nu era de ajuns, și documentele create în cloud vor fi contabilizate. Interesant este că singurii care vor avea în continuare stocare nelimitată în Google Photos sunt posesorii de Google Pixel, pentru că cine împarte… parte-și face.

Jaime Rivera, Pocketnow: „Doar dacă ai un Pixel, dacă ai e bine, dar dacă nu folosești un Pixel, pregătește portofelul. Google, serios, chiar vrei să faci asta?“

Însă nu trebuie să-ți faci griji cu privire la tot ce încarci în cloud până pe 1 iunie, pozele și videoclipurile tale vor rămâne acolo și nu vor fi luate în calcul la cota de stocare. Dar, atenție, Google va șterge informațiile conturilor inactive mai mult de doi ani.

Dennis Vice, youtuber: „Google nu prea avea cum să facă bani, pentru că tot ce ar încărca oamenii ar fi sub limita stabilită anterior. E aiurea pentru ei și acum vor să facă să fie aiurea și pentru noi, renunțând la capacitatea de stocare nelimitată“.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Ce alternative vei avea

În primul rând, Google One, soluția plătită, care, pentru 1,99 dolari pe lună, îți oferă 100 GB spațiu de stocare. În funcție de cât te ține buzunarul, poți urca până la 2 TB.

Flickr e o altă soluție, care-ți permite stocarea a 1.000 de articole media gratuit, sau, pentru 5.99 dolari pe lună, ai stocare nelimitată.

Pentru 9.99 dolari pe an, la Dropbox ai 2 TB spațiu de stocare în cloud, iar utilizatorii Apple pot obține 50 GB pentru 0.99 dolari pe lună.