Google oferă peste 1.200 de burse românilor care vor să urmeze cursuri în domeniul IT

Google oferă femeilor granturi de 25 de milioane de dolari: „Dacă dai forță femeilor-antreprenor se pot crea sute de milioane de slujbe“ Profimedia
  • Google anunță că sunt disponibile 1.255 de burse pentru românii care vor să învețe cursuri din domeniul IT
  • Cursurile durează mai puțin de șase luni și nu necesită experiență anterioară
  • Unul dintre programe se adresează femeilor aflate în șomaj sau persoanelor care ocupă locuri de muncă periclitate

Google oferă peste 1.255 de burse în România pentru cei interesați să obțină un certificat în domeniul IT, conform unui comunicat transmis de companie, relatează Startup Cafe.

Compania va acoperi costurile pentru cursurile specializate pe platforma Coursera. Cursurile pot fi finalizate în mai puțin de 6 luni, nu necesită experiență și sunt recunoscute de experți din industrie și angajatori.

Unul dintre programe se adresează femeilor aflate în șomaj sau persoanelor care ocupă locuri de muncă periclitate. Digital Women se numește și este realizat de Fundația EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO. În cadrul acestui program sunt oferite 755 de burse.

Cel de-al doilea program se adresează studenților și tinerilor profesioniști.  Fundația Leaders va distribui 500 de burse pentru cursuri într-unul dintre programele IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design.