• Microsoft a publicat raportul cu tendințele în securitate cibernetică
  • 13 miliarde de e-mailuri rău intenționate și suspecte au fost blocate
  • Hackerii au dezvoltat metode din ce în ce mai sofisticate

Vrei să știi ce mai urmăresc hackerii? Microsoft a publicat raportul anual, Digital Defense Report, din care afli tendințele anului trecut în materie de securitate cibernetică.

Peste 13 miliarde de e-mailuri rău intenționate și suspecte au fost blocate, printre care peste un miliard erau URL-uri create pentru atacuri de tip phishing.

La nivel înalt s-a mizat pe atacuri de tip reconnaissance, colectarea datelor de identificare, programe malware și exploatările rețelei virtuale private.
Amenințările asupra dispozitivelor smart în prima jumătate a anului 2020 au înregistrat o creștere cu 35% față de a doua jumătate a anului 2019.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Hackerii au devenit din ce în ce mai mai sofisticați. Alex Bălan, de la Bitdefender, îți dă câteva exemple.

De exemplu, când a început coronavirusul, în februarie, să se răspândească, unul dintre cei mai prevalenți viruși era unul care se numea CoronavirusLiveMap. Toată lumea căuta să vadă acea hartă interactivă cu coronavirus și ce și-au zis? Dacă toată lumea o caută, hai să le-o dăm noi. Și era, din păcate, dacă-mi aduc aminte bine, un virus de tip ransomware. Cripta toate datele de pe sistem și cerea bani”, explică Alex Bălan, Bitdefender.

Următorul pas au fost campaniile pe email sau prin documente Office.

De exemplu, HR dă un mail către organizație și spune aceasta este lista cu colegii infectați cu Covid. Apăi, Doamne iartă-mă, este atât de interesantă această informație încât tentația este imensă de a deschide acel document. Și dacă acel document dă mesaje de eroare și spune trebuie să dai click aici și aici și aici, ca să pot accesa această informație, din păcate foarte mulți oameni o fac”, adaugă Alex Bălan.