• Honda vrea mașini zburătoare.
  • Honda a dezvăluit planul de construire a unui vehicul cu decolare verticală.
  • Compania auto vrea ca vehiculul să poată călători între orașe.

Producătorii auto s-au cam săturat de mașinile normale. Vor să construiască și mașini autonome, dar și mașini zburătoare. Ultimul exemplu: Honda, cea care are planuri mari.

Honda a prezentat planul pentru un viitor vehicul electric zburător. Se va numi HondaJET. În animație, compania arată cum vehiculul electric poate să înjumătățească perioada petrecută pe drum.

Aceste noi inițiative sunt posibile datorită tehnologiilor de bază pe care Honda le-a acumulat până în prezent, inclusiv tehnologii în domeniile combustiei, electrificării, controlului și roboticii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Prin utilizarea cuprinzătoare a acestor puncte tehnologice, Honda se va strădui să realizeze bucuria de a extinde potențialul de viață al oamenilor în noi domenii, pe lângă domeniile de activitate existente.

Avioanele Honda eVTOL, o mobilitate accesibilă pentru oameni

Pentru a face ca mobilitatea în zbor pe care Honda a realizat-o cu originalul HondaJet să fie și mai accesibilă pentru mai mulți oameni, compania dezvoltă aeronava eVTOL (Electric Vertical Take-off and Landing), profitând de o gamă largă de tehnologii de bază pe care le deține compania.

Pe lângă funcționarea curată realizată prin tehnologiile de electrificare, eVTOL se caracterizează prin siguranță la un nivel echivalent cu cel al avioanelor comerciale de pasageri, realizată prin structura sa simplă și sistemul de propulsie descentralizat, precum și prin silențiozitatea datorată diametrului relativ mic al rotorilor. Acest lucru face posibilă decolarea și aterizarea eVTOL în mijlocul unui oraș fără a provoca probleme de zgomot.

Și nu se va opri aici. Honda privește către un viitor în care roboții pot asista persoanele când acestea au nevoie. Avatar se numește și este precum un iPad pe roți, manevrat de inteligența artificială și capabilă să sune la Salvare dacă o persoană are nevoie de intervenția medicală.