• Huawei este cel mai mare vânzător de telefoane, cu 55,8 milioane de terminale vândute.
  • Cele mai multe vânzări au mers către China, unde Huawei vinde 70% din producţie.
  • Analiştii sunt de părere că situaţia nu va dura, din cauza lipsei aplicaţiilor Google.

Nu ştiu dacă te aşteptai la asta, dar Samsung nu mai este cel mai mare vânzător de mobile din lume. În ultimul trimestru Huawei a vândut 55,8 milioane de telefoane, în timp ce Samsung a vândut doar 53,7 milioane.

Şi asta în ciuda campaniei negative din Statele Unite şi a interdicţiilor impuse Huawei în legătură cu tehnologia 5G.

Marele noroc al Huawei s-a numit China, acolo unde vinde 70% din telefoanele mobile, spre deosebire de Samsung, a cărui prezenţă pe piaţa chineză e sporadică.

Recomandări

NU SCAPI DE CANICULĂ
PUTIN ȘI KIM SEMNEAZĂ UN PACT
DAMON ȘI AFFLECK, ÎNTR-UN NOU FILM
POPOVICI IA AURUL!
CINE NE APARĂ?
FETELE SUNT MAI CREATIVE DECÂT BĂIEȚII

Dar analiştii sunt de părere că nu e o victorie de lungă durată şi că fără acces la popularele servicii oferite de Google – YouTube sau Gmail -, telefoanele Huawei nu vor mai fi atât de atractive pentru clienţii de pe pieţele internaţionale.

“Va fi greu pentru Huawei să-şi menţină supremaţia. Principalii parteneri din zone cheie, ca Europa, devin din ce în ce mai precauţi cu privire la telefoanele Huawei, comandă doar câteva modele şi aduc alte branduri, ca să fie în siguranţă. Odată cu revenirea economiei, doar piaţa chineză nu e suficientă”, spune analistul Mo Jia, de la Canalyst.

Victoria Huawei a fost anunţată în aceeaşi zi în care Samsung a raportat un profit de 6,8 miliarde de dolari în ultimul trimestru, cifră puternic propulsată, însă, de producţia de procesoare. Iar pe 5 august, la Samsung Unpacked, coreenii îşi vor prezenta noile nodele vârf de gamă.