• Huawei este singurul producător chinez care a mers fizic la Mobile World Congress
  • „Dacă nu participa, Huawei practic abandona lupta” spun analiștii
  • Evenimentul Huawei de la Barcelona s-a numit „Light of the Future”

Cândva liderul de pe piața de smartphone-uri, Huawei se zbate să supraviețuiască după sancțiunile primite de la Statele Unite. A fost singurul producător chinez care a mers fizic la Barcelona la Mobile World Congress.

Anul ăsta pentru Huawei a fost suficientă prezența la Mobile World Congress, fără să prezinte vreun smartphone sau device nou. Știm ce probleme au avut după ce Statele Unite au impus sancțiuni în 2019. Dacă nu mergeau la Barcelona, practic spuneau: gata, renunțăm. Așa că au avut cel mai luminos stand, unul impunător. Și au prezentat invitaților la eveniment linia de telefoane, ceasuri și alte device-uri. Iar sloganul lor anul acesta a fost Light of the Future. Evident, Huawei se gândește la un viitor strălucit.

Așa cum am spus anterior, miza pentru Huawei anul acesta a fost simpla prezență. Ei trebuie să convingă că sistemul de operare propriu, Harmony OS, poate să înlocuiască Androidul. Așa că pentru Huawei evenimentul a fost oportunitatea de a negocia: cu alte companii de telefonie, cu operatori, cu oricine poate să ajute compania să continue să aibă un viitor în domeniu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, președintele executiv, Ryan Ding, a avut o conferință de presă în care a vorbit despre viitor și cum acesta e legat de 5G. Și a prezentat cifre: operatorii din China au avut o creștere de 6.5% a veniturilor în ultimele 18 luni după instalarea a 820.000 de stații 5G. Iar Huawei este unul dintre liderii global în dezvoltarea rețelei 5G.