• Hyperloop este un sistem de transport mai rapid decât avionul
  • Primele linii se vor deschide în viitorul apropiat în SUA, UAE și India
  • Trenurile hyperloop sunt proiectate să meargă cu 1.000 – 1.200 km/h

O studentă din Cluj vede tehnologia implementată și în România. Suntem printre europenii care pierd cel mai mult timp pe drum, fie că vorbim despre mersul până la job sau despre deplasarea pe distanțe lungi. Dar visăm la mai mult – la viitorul în care vom străbate distanța Timișoara-Constanța într-o oră.

Așa sună propunerea unei studente de la Universitatea Tehnică din Cluj. Spune că ideea imaginată de Henri Coandă – pe placul lui Elon Musk – ar avea loc și la noi. Și-a propus să facă demersurile pentru a promova transportul viitorului – trenul hyper-loop – în România.

“Aceste trenuri sunt nişte trenuri capsulă care călătoresc prin nişte tuburi aproape vidate la o viteză de peste 1000 de km pe oră. Ca să ne aliniem standardelor europene mi s-ar părea singura variantă.  Aceste tuburi ar putea fi construite pe actualele şine de tren. Ideea iniţială a apărut chiar în România. Inginerul Henri Coandă în anii 70 acesta a construit chiar şi un proiect de test în judeţul Prahova. Ulterior în 2013 a apărut în conceptul lui Elon Musk ca un proiect ce trebuie dezvoltat pe mai departe. Există şi un român care are un start-up pe acest proiect, este în Elveţia. Am discutat şi cu el. Nu are încredere foarte mare că ar putea să se întâmple în România, dar el crede în tehnologie şi în dezvoltarea ei pe mai departe”, a declarat aceasta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sistemul de transport mai rapid decât avionul e deja în lucru în țări cu ceva mai mulți bani – Statele Unite, Emiratele Arabe, dar și în India.