• Cei de la Rimac au adus în fața publicului un prototip de vehicul autonom, dar aceștia recunosc că mai trebuie îmbunătățit ca să poată intra în funcțiune.
  • Se estimează că acesta va fi gata la finalul anului următor.
  • Dacă totul va merge conform planului, maşinile ar putea fi testate în Zagreb în 2024.

Producătorul croat Rimac Automobili începe dezvoltarea unui proiect care este bazat pe vehicule autonome și robotaxiuri.

Dacă totul va merge conform planului, maşinile ar putea fi testate în Zagreb în 2024.

Proiectul are un potențial foarte mare. Aceste mașinării au nevoie de un plan bine pus la punct și tind să devină centrul de atenție al viitorului atunci când vorbim de dezvoltarea tehnologiilor în raport cu traficul.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cei de la Rimac au adus în fața publicului un prototip de vehicul autonom, dar aceștia recunosc că mai trebuie îmbunătățit ca să poată intra în funcțiune. Se estimează că acesta va fi gata la finalul anului următor.

Lucrurile încep să se concretizeze din ce în ce mai mult. Compania Baidu a lansat primul serviciu de robotaxi plătit din China. Deși nu vor exista șoferi de siguranță la bord, operatorii vor putea accesa mașina de la distanță în caz de urgență.

Compania spune că aceste mașini au parcurs peste 10 milioane de kilometri. Robotaxiul va transporta utilizatorii către săli de sport, zone de lucru, cafenele și hoteluri din jurul parcului Beijing, unde se vor organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2022.