• Estimările arată că până la finalul anului vor exista 660 de milioane de abonamente 5G.
  • 98 de milioane de abonamente 5G au fost achiziționate în trimestrul al treilea al anului 2021.
  • Aceste creșteri sunt datorate scăderii prețurilor la dispozitivele 5G.

Raportul publicat în luna noiembrie a anului 2021, o ediție specială a Ericsson Mobility Report, aduce în analiză tendinţe şi evenimente principale care au conturat ultimul deceniu şi dezvăluie noi estimări până în anul 2027. Premisei potrivit căreia 5G va deveni cea mai rapidă generaţie de tehnologie mobilă implementată până în prezent i se adaugă şi o estimare actualizată conform căreia până la finele acestui an vor exista aproape 660 de milioane de abonamente 5G.

Creşterea se datorează cererii peste aşteptări din China şi America de Nord, determinată parţial de scăderea preţurilor dispozitivelor 5G. În trimestrul al treilea al anului 2021, numărul abonamentelor 5G de la nivel global s-a majorat cu 98 de milioane (faţă de 48 de milioane de noi abonamente 4G). Se estimează că peste două miliarde de oameni vor avea acoperire 5G, la sfârşitul anului curent.

„Comunicaţiile mobile au avut un impact incredibil asupra societăţii şi a afacerilor în ultimii zece ani, iar în 2027, vom fi integrat mai mult ca niciodată reţelele mobile in felul în care interacţionăm, trăim şi lucrăm. Cea mai recentă ediţie a Ericsson Mobility arată că ritmul schimbării accelerează, iar tehnologia joacă un rol esenţial”, a declarat Fredrik Jejdling, Executive Vice President şi Head of Networks, în cadrul Ericsson.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Începând din anul 2011, implementarea reţelelor 4G LTE a fost esenţială pentru generarea celor 5,5 miliarde de noi conexiuni pe smartphone la nivel global, contribuind la apariţia pe piaţă a peste 20.000 de modele diferite de dispozitive 4G. Se estimează că, până în 2027, tehnologiile de Massive IoT vor reprezenta 51% din totalul conexiunilor celulare pe dispozitive IoT.