• Mouse-ul este un accesoriu indispensabil computerului
  • Invenția a fost prezentată prima oară în 1968
  • Inventatorul device-ului este și un sociolog renumit

Pe 17 noiembrie 1970, Douglas Engelbart a primit brevetul pentru primul mouse calculator, un accesoriu aproape indispensabil oricărui utilizator de PC. Cu 2 ani înainte de omologare, el a demonstrat cum funcționează invenția sa. Douglas Engelbart a murit în 2013 la vârsta de 88 de ani.


Dacă te întrebai ce poți să sărbătorești astăzi, îți spun că este vorba de un obiect pe care probabil îl folosești în fiecare zi. Acum 50 de ani se năștea .. mouse-ul de calculator. Pe 17 noiembrie 1970, Douglas Engelbart își scria numele în istorie. Inginer și inventator, el a primit brevetul oficial pentru marea sa creație: mouse-ul. Îl prezentase cu 2 ani mai devreme, la un eveniment la care a lăsat pe toată mască.

Vedeți mâna lui Don Andrews în Menlo Park, iar în a doua imagine vedeți ecranul pe care lucrează. Iar felul în care punctul de urmărire se mișcă în funcție de mișcările acestui mouse. Nu știu de ce îl numim un „mouse”. Uneori îmi cer scuze pentru asta. Așa a început și nu am mai schimbat”, spunea Engelbart.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Numele lui Engelbart nu se leagă doar de inventarea mouse-ului de calculator. În sociologie, există și o lege care îi poartă numele. Aceasta spune că rata intrinsecă a performanței omului evoluează exponențial.