• Avatarul unui cercetător în vârstă de 21 de ani a fost agresat sexual în platforma de realitate virtuală a Meta Horizon Worlds.
  • Grupul de responsabilitate corporativă SumOfUs, pentru care lucrează femeia, spune că Meta are nevoie de planuri mai bune pentru a atenua daunele din metavers.
  • Compania a declarat pentru BBC că există instrumente de siguranță în Horizon Worlds pentru a ajuta oamenii să aibă o „experiență pozitivă”.

Menționând că Meta nu a văzut încă raportul complet SumOfUs, un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC că firma dorește ca toată lumea din Horizon Worlds să acceseze procedurile de siguranță „și să ne ajute să investigăm și să luăm măsuri”.

Horizon Worlds este în prezent disponibil numai pentru utilizatorii din SUA și Canada. Avatarurile din platformă au un aspect simplificat, de desene animate.

SumOfUs spune că atacurile virtuale pot fi extrem de traumatizante. „Încă contează, încă are un impact real asupra utilizatorilor”, a declarat directorul de campanii al grupului, Vicky Wyatt, pentru podcastul BBC Tech Tent.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Cercetătorul supus presupusului atac, o femeie de 21 de ani, a simțit că „o parte dintre ei a fost cu adevărat șocată, o parte dintre ei s-a gândit: „OK, acesta nu este corpul meu adevărat, acesta este un avatar” și o altă parte a crezut „asta este””.

BBC a analiza unele dintre aceste imaginile presupusei agresiuni sexuale. Văzut din perspectiva femeii, apar avatarurile a doi bărbați în cameră, dintre care unul observă în timp ce celălalt se apropie foarte mult de avatarul femeii. Cei doi fac comentarii de prost gust și împărtășesc o sticlă virtuală de băutură.

Metaversul nu este un singur spațiu și se spune că multe medii virtuale 3D diferite – inclusiv jocurile consacrate și lumi virtuale – fac parte din el.

Rapoartele anterioare despre atacuri virtuale asupra avatarurilor și comportament nepotrivit „înfiorător” au determinat Meta să introducă noi măsuri de protecție în lumile sale virtuale în februarie.

Dacă cineva încearcă să intre în Granița ta Personală, sistemul își va opri mișcarea înainte pe măsură ce ajunge la graniță”, au explicat reprezentanții Meta.

Un caz similar a atras atenția opiniei publice în luna martie. Atunci, Nina Jane Patel, în vârstă de 43 de ani, a povestit cum a trecut prin clipe extrem de grele, în Metaverse.

În 60 de secunde de la alăturare, am fost hărțuită verbal și sexual. 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, în esență, dar practic, mi-au violat avatarul și au făcut fotografii. În timp ce încercam să scap, au strigat: „«Nu te preface că nu ți-a plăcut»”, a explicat Nina Jane Patel.