- Hermen Hulst, șeful PlayStation, spune că A.I. va transforma industria gaming-ului.
- Totuși, Hulst crede că nu va înlocui creativitatea umană.
- A.I. poate automatiza multe părți ale dezvoltării de jocuri, dar e nevoie de un echilibru.
- Sony vrea să extindă jocurile în filme, cum a făcut cu „The Last of Us”.
- Șiclovan: „Cred că la un moment dat, atingerea umană va fi putea replicată de A.I.”
Deși tehnologia se dezvoltă din ce în ce mai mult în ultimul timp, încă nu știm până în ce punct poate ajunge. Ochelarii VR te pot transpune într-o lume complet nouă, însă atingerea umană încă nu poate fi replicată.
Advertisment
Cum crezi că va influența A.I. industria jocurilor pe termen lung?
„Deja văd foarte, foarte multe jocuri care se creează cu inteligența artificială. Arată total diferit jocurile create cu A.I. față de ceea ce eram obișnuiți și pe PlayStation și pe calculator și în alte arii.
Cred că, în primul rând, încă suntem în punctul în care simțim această diferență. Reușim să ne dăm seama când ceva apare generat de A.I., mai ales la jocurile pe platforme mobile. Față de cele mai complexe care au și o parte de decision making, unde este încă evident faptul că și partea umană este decisivă.
Recomandări
Încă ai un aport uman în experiența ta de gaming. Însă, peste nu multă vreme, la fel ca și în industria muzicală sau în industria cinematografică, se va șterge. S-ar putea ca în șase luni, un an sau doi ani să nu mai putem face cu aceași ușurință aceste diferențe și ceea ce e creat de A.I. să fie tot mai natural”, a declarat Alexandru Șiclova, gamer, pentru Aleph News.
Cât de important este să rămânem conectați la componenta umană, având în vedere dezvoltarea A.I.-ului?
„Cred că ăsta e punctul în care A.I. încă e departe. Și aici nu e wishful thinking, chiar mi se pare că înafară de eterna stimulare vizuală și auditivă, celelalte simțuri încă nu sunt readaptate tehnologic în momentul de față.
O fi bine, o fi rău, las pe alții să-și dea cu părerea față de asta. Dar, pe de altă parte, vedem cum unele din activitățile noastre în această epocă sunt adaptate fix înspre aceste acțiuni repetitive. Ne place uneori să jucăm inclusiv joculețe la care nu ne punem mintea la contribuție, la care nu e niciun exercițiu de empatie, ci doar replicăm anumite mișcări cu o repetitivitate mecanică.
Fie pleci din fața ecranului, fie folosești aceste ecrane la ce trebuie, pentru a-ți stimula creativitatea, curiozitatea, asta e o relaxare profundă, în momentul în care mintea ta vede ceva frumos, în momentul în care faci o asociere neașteptată, în momentul în care ești surprins și animalele și oamenii reacționează pozitiv la această idee de nou, atunci când ești într-un climat safe”, a declarat Alexandru Șiclova, gamer, pentru Aleph News.
Citește și
- Cum trăiești mai mult? Profesorul Ciurea recomandă ca locuitorii din orașe să petreacă mai mult timp în natură
- Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
- Partidele care nu au câștigat în alegerile prezidențiale discută formarea unui guvern. Politicienii vor să supraviețuiască și să transmită un semnal extern, în ciuda opoziției populare
Partenerii noștri