• În primele patru luni ale anului, înmatriculările de automobile electrice au crescut cu aproximativ 30%
  • Piaţa auto totală a României a scăzut în aceeaşi perioadă cu 30%
  • Preţul unei maşini electrice porneşte de la 20.000 euro

Tot mai mulţi români preferă maşinile electrice. La fel a făcut şi Adrian Mitrea, care în 2018 şi-a cumpărat o astfel de maşină.

Printre cele mai bine vândute mărci de automobile electrice pe piața locală se numără: Renault, BMW, Nissan și chiar Tesla.

„Economisesc doar din carburanţi şi exploatare mentenanţă aproximativ 200 de euro pe lună, la o maşină electrică din 2018 versus o maşină pe benzină din 2002, deci cam 1.000 de lei pe lună economisesc”, spune Adrian Mitrea, posesor de mașină electrică.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Acest lucru se întâmplă, creşterea vânzărilor de automobile electrice. Atât datorită programului Rabla Plus, prin care se oferă un discount de circa 10.000 de euro, cât şi datorită faptului că aceste maşini se adresează unui public mai elevat, în căutare de tehnologie cât mai recentă şi un cost de utilizare şi întreţinere mult mai scazut”, afirmă Bogdan Alecu, jurnalist Ziarul Financiar.

Din luna ianuarie a acestui an şi până în prezent, 315 maşini electrice au fost înmatriculate în România. Numărul continuă să crească şi estimările spun că până la finalul anului vom ajunge la un număr de 2.000 de înmatriculări noi.