Insula pe care se vor strânge posesorii de bitcoin. Cât costă o locuință

plaja de pe insula bequia, in caraibe. Insula Bequia din Caraibe. Foto: Profimedia

Un dezvoltator imobiliar din Caraibe creează prima comunitate bitcoin din lume, unde rezidenţii vor plăti proprietăţile, bunurile şi serviciile în întregime cu criptomonedă, scrie Independent.

Prima comunitate complet deschisă pentru bitcoin va fi stabilită în Bequia, o insulă din Caraibe de 18 km pătraţi care face parte din Sf. Vincent şi Grenadine.

Proiectul este ideea dezvoltatorului imobiliar Storm Gonsalves, care intenţionează să construiască 39 de vile de lux, magazine, un club şi clădiri împreună cu compania sa One Bequia.

Locuitorii vor putea plăti pentru achiziţiile zilnice, cum ar fi alimente, restaurante şi divertisment, în bitcoin, precum şi să îşi cumpere proprietatea cu criptomonede.

Proprietăţile, cuprinse între 1 milion şi 2,2 milioane dolari, pot fi achiziţionate folosind criptomonede în tranzacţii cu preţuri blocate pentru a evita fluctuaţiile.

Citește și Bitcoin devine monedă oficială. Locul în care toate plăţile se vor face cu criptomonede

Gonsalves spune că a cumpăra proprietăţi cu criptomonede va deveni un lucru normal în următorii ani: „În prezent, suntem pionierii unei forme alternative de finanţare. Suntem, de asemenea, pionierii unui nou mod de marketing. Există peste 1 trilion de dolari în capitalizarea de piaţă a bitcoin, iar mulţi au cumpărat pentru prima dată când bitcoin a fost doar 1.000$. Deci, există o mulţime de averi în piaţa criptomonedelor care nu mai pot fi ignorate”.

Criptomonedele ar putea oferi, de asemenea, o soluţie la provocările financiare din Caraibe, unde comunităţile insulare pot fi separate de facilităţile bancare obişnuite.

Ca urmare, ţările din Caraibe adoptă blockchain-ul şi criptomonedele mai repede decât în ​​altă parte, a spus Gonsalves. St Lucia, Grenada, Antigua şi Barbuda şi St Kitts şi Nevis au lansat DCash, prima uniune mondială de monedă digitală din lume, susţinută de o bancă centrală.

Gonsalves crede că proprietăţile Bequia îi vor atrage pe cei care investesc deja în criptomonede. El a declarat pentru Euronews: „Nu toată lumea înţelege avantajul criptomonedelor. Oamenii sunt încă sceptici”.

„Investitorii cripto-timpurii nu sunt speculatorii tipici şi cred cu tărie în filosofia descentralizării din spatele bitcoin şi blockchain. Nu sunt speculatorii tipici”, a spus el.

Cu toate acestea, dezvoltatorul a spus că cei care trăiesc în comunitate vor putea folosi şi dolari SUA dacă doresc.