• Profesorii caută soluții să combată inteligența artificială
  • Inteligența artificială îi face pe studenți să nu mai înțeleagă temele
  • Elevii învață mult mai greu să citească de când se folosesc de A.I.


Profesorii au găsit ac de cojocul inteligenței artificiale. Dezbaterea este arma secretă, spune un profesor de la Universitatea Mississippi. Sportul minții e noua provocare a studenților care reduce impactul negativ al inteligenței artificiale. Dezbaterea te ajută sa înțelegi subiectele mai bine, îți îmbunătățește capacitatea de argumentare și te forțează să cercetezi riguros subiectele de interes.

Mană cerească dacă te gândești că inteligența artificială îți reduce capacitatea de a înțelege un text cu peste 12%, iar precizia cu 25%. Asta arată un studiu făcut de cercetătorii de la Argumentation and Advocacy. Chiar dacă inteligența artificială te ajută, este esențial să poți gândi, scrie și vorbi independent, spun cercetătorii. Dezbaterea are o istorie lungă în spate. Dezbaterea a fost folosită pentru a educa și înțelege subiecte complexe încă din anul 300 î.Hr. Prima dezbatere intercolegială americană a fost organizată în 1892 între Harvard și Yale.

Pe măsură ce A.I. câștigă teren, se observă și o scădere a abilităților de citire și scriere la nivel național. Evaluarea Națională a Progresului Educației a raportat că mai puțin de jumătate dintre elevii de clasa a patra din SUA au atins un nivel competent de citire în 2022, marcând un declin semnificativ față de anii anteriori.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA

„Cele mai mari îngrijorări legate de A.I. sunt că va afecta gândirea critică și capacitatea de a construi argumente. Dezbaterea oferă exact acele abilități de care studenții au nevoie pentru a naviga aceste provocări și pentru a-și dezvolta gândirea critică.”

Justice și Bricker argumentează că reîntoarcerea la dezbatere ar putea contrabalansa efectele negative ale A.I. asupra educației, ajutând studenții să devină mai bine echipați pentru provocările viitorului.

Învățământul superior se confruntă cu o provocare grea, deoarece se adaptează la apariția inteligenței artificiale. Pentru a-l combate, un profesor de la Universitatea din Mississippi propune utilizarea uneia dintre cele mai vechi arme din mediul academic: dezbaterea.

Utilizarea instrumentelor A.I. pentru a ajuta la scriere are ca rezultat o reducere cu 25% a preciziei și o scădere cu 12% a înțelegerii lecturii.

„A învăța să dezbatem nu înseamnă doar să înveți să argumentezi, ci și să înveți să înțelegi un subiect atât de complet încât s-ar putea apăra sau te opune oricărui aspect al acestuia”, a spus Jacob Justice, profesor asistent de comunicare verbală. Abilitățile de dezbatere pot reduce impactul negativ al inteligenței artificiale.

Justice, care conduce și Warren Debate Union, echipa de dezbateri Ole Miss, a adăugat: „În ultimii doi ani, ne-am confruntat cu această tehnologie. Chiar dacă inteligența artificială a oferit o scurtătură prin procesul de scriere, este totuși important să fii capabil să scrii, să vorbești și să gândești pe cont propriu

Deși prima dezbatere intercolegială americană a fost organizată în 1892 între Harvard și Yale, dezbaterea a fost folosită pentru a educa și înțelege subiecte complexe încă din anul 300 î.Hr.

Citește și