• 82% dintre artiști se tem de impactul A.I. asupra carierelor și veniturilor lor.
  • APRA AMCOS: AGI poate reduce veniturile artiștilor cu peste 500 mil. $ in 4 ani.
  • Reglementările privind problemele de copyright devin esențiale pentru artiști.

Un studiu recent relevă îngrijorări majore legate de impactul A.I. asupra industriei muzicale. 82% dintre muzicieni se tem de A.I. Peste 500 milioane de dolari se evaporă din conturile lor până în 2028 arată studiul, care subliniază riscurile majore pe care inteligența artificială le aduce veniturilor și carierelor artiștilor. Studiul a fost efectuat în Australia și Noua Zeelandă. Se tem nu se tem, 38% o folosesc în creație și 54% îi recunosc potențialul în producție.

Printre lucrările sale notabile se numără piesa „Lumea mea”, în colaborare cu Conect-R. El este cunoscut pentru contribuțiile sale în muzica românească, având un impact semnificativ asupra scenei muzicale.

„Din perspectiva mea, nu cred că A.I.-ul poate depăși toate beneficiile aduse de creativitatea umană, deoarece AI-ul rămâne, în esență, un instrument. În prezent, nu cred că poate înlocui creativitatea, cel puțin nu în stadiul actual”, susține Paul Iorga, producător de muzică.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
CLINTON SE REVOLTĂ
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL

Ar putea apărea riscuri mai mari, în special pentru artiști și veniturile lor din muzică?

„Personal, nu cred, deoarece acum mulți oameni fac muzică prin diverse metode, iar piața se va auto-regla. Singura diferență va fi că numărul artiștilor poate scădea, iar competiția va fi mai acerbă. Totuși, artiștii care produc muzică de calitate nu vor fi afectați. Cei talentați și muncitori vor continua să aibă succes. Eu am folosit A.I. în producție, dar doar pentru clonarea vocii, cu acordul autorilor și artiștilor. Nu am lansat piese compuse cu ajutorul A.I.-ului, deoarece există probleme de copyright în acest sens. Pentru mine, A.I.-ul a adus beneficii, dar nu am găsit încă tool-uri care să aducă avantaje semnificative față de cele existente. Automatizarea a fost scopul principal, iar creația este un bonus. În viitor, voi continua să explorez noile tool-uri, dar momentan A.I.-ul nu oferă beneficii esențiale care să nu fie deja disponibile,”, a declarat Paul Iorga, pentru Aleph News.

Citește și