• Inteligența Artificială este capabilă să identifice anomalii care în mod tradițional sunt greu de detectat.
  • Învățarea profundă a Inteligenței Artificiale a fost apoi utilizată pentru a examina imaginile și a identifica anomaliile care ar putea crește riscul unui pacient.
  • Profesorul Chim Lang a declarat: „Cercetarea noastră reprezintă un progres în utilizarea învățării profunde pentru interpretarea automată a imaginilor ecocardiografice”.

Inteligența Artificială ar putea juca un rol esențial în diagnosticarea timpurie a persoanelor care prezintă risc de insuficiență cardiacă, deoarece este capabilă să identifice anomalii care în mod tradițional sunt greu de detectat, arată o nouă cercetare, scrie Sky News.

Bolile cardiace și circulatorii sunt cele mai mari ucigașe din lume, răpind una din trei vieți în fiecare an. Cercetătorii din Scoția și-au propus să testeze modul în care inteligența artificială ar putea avea „beneficii reale” pentru persoanele aflate la risc.

Datorită pacienților care și-au oferit voluntar datele pentru Registrul scoțian de cercetare în domeniul sănătății și Biobancă (SHARE), cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității din Dundee au analizat o cohortă finală de 578 de persoane pentru a vedea cum ar putea ajuta inteligența artificială.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Echipa, a cărei cercetare a fost publicată în revista ESC Heart Failure, a folosit A.I. pentru a interoga dosarele electronice de sănătate ale populației și scanările cardiace ecocardiografice pentru a identifica pacienții cu insuficiență cardiacă.

Învățarea profundă a Inteligenței Artificiale a fost apoi utilizată pentru a examina imaginile și a identifica anomaliile care ar putea crește riscul unui pacient.

Profesorul Chim Lang a declarat: „Cercetarea noastră reprezintă un progres în utilizarea învățării profunde pentru interpretarea automată a imaginilor ecocardiografice. Acest lucru ne poate permite să eficientizăm identificarea pacienților cu insuficiență cardiacă la scară largă în cadrul seturilor de date din dosarele electronice de sănătate. Scanările ecocardiografice ale inimii care au fost îmbunătățite de software-ul de inteligență artificială au ajutat la furnizarea mai multor măsurători – sau parametri – ale structurii și funcției inimii care pot fi utilizate pentru a ajuta la diagnosticarea insuficienței cardiace. Acest lucru are potențiale implicații clinice și de cercetare, deoarece ar putea spori eficiența și viteza de selecție a pacienților pentru studiile clinice pragmatice, precum și îmbunătățirea supravegherii insuficienței cardiace și a diagnosticării timpurii în sistemele spitalicești.”

Citește și